В оточенні Трампа вірять Коену про відсутність фінансування зустрічі американського та українського президентів

В оточенні Трампа вірять Коену про відсутність фінансування зустрічі американського та українського президентів

Фото: УНІАН

Мовляв, платежі можуть бути легко доведені

Особистий адвокат Трампа Майкл Коен, який заперечує організацію зустрічі між президентами США і України за гроші, не буде брехати, оскільки проведення платежів в США дуже легко перевірити

Про це заявив  юрист глави Білого дому Рудольф Джуліані в інтерв’ю Business Insider.

Джуліані, який зустрічався з Порошенком, заявив що нічого не знає про виплату адвокату Трампа Майклу Коену за організацію зустрічі двох президентів, про яку повідомила телерадіокомпанія BBC.

Але він додав, що у нього "немає причин не вірити" Коену, який заперечує цю інформацію.

"Платежі можуть бути легко доведені, тому було б нерозумно заперечувати це, якби це сталося", - сказав Джуліані.

"І він (Коен - ред) ніколи не реєструвався як іноземний агент. І наскільки я знаю, ніколи не виступав як такий", - додав він.

"Я маю припустити, що, можливо, було обговорення цього. І жодна зі сторін не довела справу до кінця", - зазначив він.

Раніше британська телерадіокомпанія BBC повідомляла із посиланням на власні джерела, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Петром Порошенком та Дональдом Трампом у червні минулого року.

За зустріч Порошенка з Трампом Майкл Коен отримав щонайменше 400 тисяч доларів

За зустріч Порошенка з Трампом Майкл Коен отримав щонайменше 400 тисяч доларів

Нагадаємо, в статті ВВС йшлося про те, що зустріч президентів США Дональда Трампа та України Петра Порошенка в червні 2017 року була організована за великі гроші. В розслідуванні ВВС з посиланням на джерела повідомлялося, що спочатку зустріч Порошенка й Трампа планувалася короткою. Київ хотів більше часу на переговори. Тому, мовляв, підключили неофіційні канали – вийшли на адвоката Трампа Майкла Коена, який за своєї сприяння в проведенні розширених переговорів ніби отримав від 400 тис. до 600 тис. доларів. 

Адміністрація президента України назвала цю інформацію фейком. В Адміністрації наголосили, що зустріч була організована винятково дипломатичними шляхами, зокрема з допомогою посольства України в США. У Порошенка вимагають опублікувати спростування інформації і обіцяють подати позов до суду у разі, якщо цього не відбудеться. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація