В результаті перестрілки біля президентського палацу в Південному Судані загинули десятки людей

В результаті перестрілки біля президентського палацу в Південному Судані загинули десятки людей

Фото: Reuters

Своєю чергою, місцевий журналіст повідомляв, що нарахував всередині будинку уряду, щонайменше, 100 вбитих.

В результаті перестрілки в Південному Судані загинули десятки людей.

Перестрілка почалася між охороною президента та віце-президентом країни, повідомляє BBC з посиланням на військові і медичні джерела.

Десятки людей були вбиті в результаті зіткнень в столиці Південного Судану Джубі.

Перестрілка почалася в п'ятницю ввечері,8 липня біля будинку уряду, де президент країни Сальва Кіір зустрічався з колишнім суперником, а тепер віце-президентом Ріеком Мачаром.

Оцінки кількості загиблих варіюються від 100 до 150 осіб.

У 2015 році сторони уклали мирну угоду, щоб покласти кінець 20-місячної громадянської війни. Південний Судан в цьому році відзначає п'яту річницю незалежності від сусіднього Судану.

Перестрілка сталася між охороною президента та охоронцями віце-президента. Потім сутички переросли в масштабні бойові дії із застосуванням важкого озброєння і артилерії в декількох районах міста.

У суботу журналіст з Південного Судану повідомляв, що нарахував всередині будинку уряду, щонайменше, 100 вбитих.

Нагадаємо, у столиці Південного Судану Джубі поблизу президентського палацу сталася масштабна стрільба. Стріляти почали перед тим, як президент країни Сальва Кіір і його заступник, колишній лідер повстанців Рієка Мачара, готувалися виступити перед ЗМІ. Протягом приблизно 30 хвилин було чути спорадичні постріли зі стрілецької зброї та артилерії, після чого стрільба поширилася на інші частини міста. Коли стрілянина вщухла, Кіір сказав журналістам, що не може пояснити, що відбувається. Представник Мачара заявив, що спалахнули запеклі бої, але вони затихли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація