В РФ не можуть порахувати ВВП: "рекордні" цифри Росстату не збігаються з даними експертів

В РФ не можуть порахувати ВВП: "рекордні" цифри Росстату не збігаються з даними експертів

Фото: Associated Press

У Зовнішекономбанку прогнозують, що 2019 року зростання економіки Росії складе менше 1%.

Головний економіст російського Зовнішекономбанку Андрій Клепач оцінив зростання ВВП Росії 2018 року на рівні 1,5% - проти попередньої "рекордної" оцінки Росстату у 2,3%.

Про це повідомляє ТАСС.

"Поки рано радіти, спочатку рік тому я прогнозував зростання у 1,5% ВВП. Мої оцінки показують, що воно приблизно таке і є. Усьому іншому я поки не схильний довіряти", - сказав він .

Клепач нагадав, що 2019 року, згідно з його прогнозами, зростання економіки Росії складе менше 1% - близько 0,8%.

До цього Росстат повідомив про рекордний ріст ВВП від 2012 року – 2,3%, що нібито навіть перевищило очікування російського Мінекономрозвитку, за планами яких зростання російської економіки мало становити 2%.

Як передає ВВС, за даними Росстату, найбільший внесок в загальне зростання внесли сектор видобутку корисних копалин, будівництво, діяльності готелів і підприємств громадського харчування, страховий і фінансовий бізнес і держсектор.

Видання нагадало, що у січні Росстат кардинально переглянув динаміку обсягу будівельних робіт за 2018 рік. Якщо попередня оцінка за 11 місяців становила 0,5% в річному вираженні, то після перегляду зростання за той самий період склало вже 5,7%, а в цілому за рік 5,3%. Такий будівельний бум тоді викликав здивування у низки аналітиків.

Як повідомлялось у листопаді 2018-го, санкції та низькі ціни на нафту "вкрали" в Росії 10% зростання ВВП. Тоді прогнозувалось, що за підсумками 2018 року економіка РФ зросте всього на 1,8%.

ЄС наклав санкції на керівника ГРУ Росії, його заступника та двох агентів спецслужби

ЄС наклав санкції на керівника ГРУ Росії, його заступника та двох агентів спецслужби

Повʼязані теми:

Наступна публікація