В Росії художник відрізав собі мочку вуха на даху лікарні, в якій перебуває льотчиця Савченко

Художник протестує проти застосування психіатрії в політичних цілях.

Петербурзький художник-акціоніст Петро Павленський відрізав собі мочку вуха, сидячи на даху інституту психіатрії імені Сербського в Москві. При цьому він був абсолютно голим.

Свою акцію Павленский назвав "Відокремлення".

"Ніж відокремлює мочку вуха від тіла. Бетонна стіна психіатрії відокремлює суспільство розумних від божевільних хворих. Повертаючи використання психіатрії в політичних цілях - поліцейський апарат повертає собі владу визначати межу між розумом і божевіллям. Озброюючись психіатричними діагнозами, бюрократ в білому халаті відрізає від суспільства ті шматки, які заважають йому встановити монолітний диктат єдиної для всіх і обов'язковою для кожного норми", - пояснив свій вчинок художник.

Після перформансу Павленского схопили співробітники поліції і доставили його до Боткінської лікарні.

В інститут імені Сербського, на даху якого проходив перформанс, 13 жовтня доставили українську льотчицю Надію Савченко для проведення психіатричної експертизи. Російська влада звинувачує її в загибелі журналістів ВГТРК під Луганськом.

Павленський не вперше шокує громадськість своїми перформансами. У 2013 році він прибив свою мошонку до бруківці на Червоній площі в Москві. До цього художник зашив собі рота на знак солідарності з учасницями панк-групи Pussy Riot.

Нагадаємо, адвокат розповів, як росіяни катують Надію Савченко в інституті імені Сербського.

Надію Савченко піддають тортурам

Надію Савченко піддають тортурам

Повʼязані теми:

Наступна публікація