В Росії остаточно заборонили марш за федералізацію Сибіру

В Росії остаточно заборонили марш за федералізацію Сибіру

Влада Новосибірська заборонила марш.

Маршу за федералізацію Сибіру таки не буде.
Влада Новосибірська таки заборонила "Марш за федералізацію Сибіру", який його організатори збиралися провести 17 серпня.

Як повідомляє "Новая Газета", один з організаторів, Олексій Баранов, у вівторок оприлюднив відповідь на подане в мерію повідомлення про дозвіл провести відповідний марш.

"Для забезпечення непорушності конституційного ладу, територіальної цілісності і суверенітету РФ в проведенні маршу відмовити", - йдеться у відповіді, підписаній заступником мера Новосибірська Геннадієм Захаровим.

До оргкомітету маршу увійшли художники і музиканти, відомі своєю соціальною активністю. Крім того, вони давно виношували думку про "сибірську автономію" у складі Росії, і нічого протизаконного в такій постановці питання, на їх думку, немає.

Нагадаємо, раніше Роскомнагляд виніс попередження 14 російським ЗМІ і в тому числі ТСН.ua про неприпустимість розміщення інформації про "Марші за федералізацію Сибіру", який планувався в Новосибірську.

У Путіна всіляко намагалися не допустити цього маршу і Роскомнагляд погрожував заблокувати ресурси, якщо з них не буде видалена інформація про майбутній у Новосибірську "Марш за федералізацію Сибіру".

Повʼязані теми:

Наступна публікація