В Росії вимагають визнати штаби Навального та ФБК екстремістськими організаціями

В Росії вимагають визнати штаби Навального та ФБК екстремістськими організаціями

Фото: Associated Press

Прокуратура Москви звернулася до суду.

Московська прокуратура подала позов до суду про визнання екстремістськими організаціями "Фонду боротьби з корупцією", "Фонду захисту прав громадян", а також штабів опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомила пресслужба покуратури. 

"За результатами перевірки прокуратурою міста Москви до Московського міського суду направлено адміністративний позов про визнання екстремістськими організацій ФБК, ФЗП, штабів Навального "у зв’язку з фактичним здійсненням ними екстремістської діяльності", - йдеться у повідомленні. 

У прокуратурі повідомляють, що ці організації "прикриваються ліберальними гаслами", а натомість "займаються формуванням умов для дестабілізації соціальної та суспільно-політичної ситуації".

Слід зауважити, що 2 квітня прокуратура почала перевірку створеного в 2011 році "Фонду боротьби з корупцією" Навального за статтею про екстремізм.

Слід зауважити, що ФБК - це некорерційна організація, яка об'єднуєвсі проєкти нині ув'язненого Навального. Фонд займається розслідуваннями випадків корупції російських чиновників і керівників держкомпаній.

Нагадаємо, Олексія Навального затримали 17 січня, коли він повернувся до Москви з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". За кілька днів до цього, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

Суд Москви 2 лютого ув'язнив Навального на 3,5 року. Його захист подав апеляцію, але її не задовольнили. Утім, суд врахував його перебування під домашнім арештом та у СІЗО. Як наслідок, опозиціонер перебуватиме за ґратами 2,5 року. Крім того Навальний має виплатити штраф у розмірі 850 тисяч рублів за наклеп на ветерана.

Новини світу: у своєму Instagram Олексій Навальний повідомив про голодування

Новини світу: у своєму Instagram Олексій Навальний повідомив про голодування

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація