В Росії засудили екс-офіцера "за шпигунство для України"

В Росії засудили екс-офіцера "за шпигунство для України"

Фото: Getty Images

Колишнього російського військового засудили на 14 років.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту Леоніда Пархоменка, обвинуваченого в державній зраді (шпигунстві на Україну), до 14 років позбавлення волі.

Про це повідомляє ТАСС.

Обвинувачення просило термін 15 років, проте суд ухвалив рішення згідно з яким, екс-офіцеру доведеться пробути за ґратами 14.

"Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав Пархоменка винним у видачі держтаємниці РФ, держзраді. Постановив призначити позбавлення волі строком на 14 років з відбуванням у колонії суворого режиму", - оголосив суддя.

Адвокат Пархоменка вже повідомив. що вони подаватимуть апеляцію.

Нагадаємо, Пархоменка затримали і заарештовали в листопаді 2016 року за підозрою в шпигунстві на користь України. Він служив обіймаючи штабні посади і звільнився з Чорноморського флоту в 2005 році. Центр громадських зв'язків ФСБ повідомляв, що капітан 2-го рангу в запасі Пархоменко передавав українській спецслужбі відомості про Чорноморський флот, що становлять держтаємницю. У жовтні суд в закритому режимі почав розглядати по суті справу екс-офіцера.

За версією російського слідства, в період проходження військової служби за контрактом у Збройних силах РФ на посаді помічника начальника групи військової частини з грудня 2003 року до грудня 2005 року Пархоменко мав допуск до даних, що становлять державну таємницю і, як повідомили в прес-службі суду, будучи притягнутий до конфіденційного співробітництва (завербований) службами іноземної держави в той самий період в Севастополі за грошову винагороду видавав їх.

Російських журналістів у Британії запідозрили у шпигунстві

Російських журналістів у Британії запідозрили у шпигунстві

Повʼязані теми:

Наступна публікація