В РПЦ назвали "заборонені" для російських православних храми Константинопольського патріархату

В РПЦ назвали "заборонені" для російських православних храми Константинопольського патріархату

Фото: Reuters

За порушення заборони на мирян чекає сповідь, а на священиків - покарання.

Після розриву відносин між Російською православною церквою і Константинопольським патріархатом російським православним священикам і мирянам заборонено молитися в церквах опонента.

Про це повідомив секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук, передає РБК.

Крім храмів на горі Афон, віруючим РПЦ не можна також молитися в храмах Константинопольського патріархату, розташованих у Стамбулі і Анталії в Туреччині. Крім того, під заборону потрапила низка церков у Греції: на Криті і на островах Додеканеса, найбільший з яких — Родос.

Якимчук заявив, що за порушення заборони на священиків чекає покарання (стягнення), а миряни змушені будуть покаятися на сповіді в непослуху церкви.

Серед покарань для священиків може бути звільнення від посади, тимчасова або довічна заборона у священнослужінні, виверження з сану і відлучення від церкви.

РПЦ розриває зв'язки з Константинополем

РПЦ розриває зв'язки з Константинополем

Нагадаємо, на засіданні Священного синоду РПЦ у Мінську 15 жовтня було прийнято рішення, що Російська православна церква повністю розриває відносини з Константинопольським патріархатом. Також у РПЦ заявили, що не приймають і не будуть додержуватися рішення Константинополя щодо України.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим Патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

У Російській православній церкві, своєю чергою, звинуватили Константинополь у "катастрофічному порушенні" єдності світового православ’я. Там також зазначили, що такими діями Вселенський патріархат "легалізував розкол".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація