В США лідер опозиції виступала 8 годин в Конгресі на 10-сантиметрових підборах

В США лідер опозиції виступала 8 годин в Конгресі на 10-сантиметрових підборах

Ненсі Пелосі / Фото: Reuters

Таким чином вона протестувала проти угоди щодо бюджету.

Лідер демократичної меншості в Палаті представників Конгресу США Ненсі Пелосі виступила з промовою, яка тривала більше восьми годин у законодавчому органі.

Про це повідомляє Fox News.

Це був найтриваліший виступ в Палаті представників за всю її історію. 77-річна Пелосі, стоячи на 10-сантиметрових підборах, почала говорити близько 10 годин ранку і закінчила після 18 вечора. Таким чином вона зайняла цілий робочий день Палати.

Пелосі протестувала проти угоди щодо бюджету, до якої дійшли лідери партій: до документа не внесли питання імміграції. Вона вимагає погодити ухвалення угоди щодо бюджету з вирішенням питання про дітей нелегалів, інакше ні вона, ні її прихильники не проголосують за новий бюджет. Однак, за інформацією Fox News, Пелосі була учасником угоди лідерів двох партій, і ці переговори були оголошені успішними.

Зазначається, що Пелосі імітувала процедуру філібастера, яка існує в Сенаті - це право незадоволених блокувати роботу органу та ухвалення законів шляхом проголошення довгих промов.

Нагадаємо, 7 лютого Палата представників конгресу США ухвалила тимчасовий бюджет до 23 березня, спрямований на уникнення нового шатдауну. До цього часу республіканці і демократи повинні залагодити розбіжності, які призвели до теперішньої кризи. Демократи вимагають легалізації майже 800 тисяч нелегальних мігрантів, які потрапили до США в дитячому віці. Республіканці зі свого боку хочуть добитися фінансування заходів з безпеки американських кордонів, у тому числі будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація