"В угарі святкують "результати" виборів". РФ ігнорує запрошення на позачергову зустріч ТКГ

"В угарі святкують "результати" виборів". РФ ігнорує запрошення на позачергову зустріч ТКГ

Фото: Reuters

На позачерговій зустрічі Україна хоче обговорити псевдовибори на Донбасі.

Українська сторона відправила Російській Федерації та ОБСЄ ноту з пропозицією провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи стосовно проведення "виборів" в ОРДЛО.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представниця України у робочій групі ТКГ з гуманітарних питань Ірина Геращенко.

"Українська сторона в ТКГ направила офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання групи у зв‘язку з проведенням фейкових "виборів" на Донбасі", - написала вона.

Геращенко додала, що Україна наполягає на тристоронньому форматі переговорів (України-РФ-ОБСЄ).

"Вже маємо відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу і готові в будь-який момент зібрати засідання. Тобто, 2 сторони ТКГ - Україна і ОБСЄ готові до зустрічі. РФ - мовчать, жодної відповіді, видно, в угарі святкують "результати" маріонеточних виборів", - розповіла Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися організовані Росією незаконні вибори "глав" та "депутатів". Міжнародна спільнота та українська влада не визнають так звані вибори і закликають ігнорувати їх. Росії погрожують новими санкціями за організацію та проведення псевдовиборів. За результатами цих "виборів" прогнозовано перемогли ставленики Москви – Денис Пушилін та Леонід Пасічник.

Служба безпеки України проінформувала, що  заради створення видимості високої явки, на "виборчих дільницях" організували пункти продажу дешевих продуктів харчування, а також виборцям роздавали безкоштовне поповнення рахунку місцевого мобільного оператора.

Про невизнання так званих виборів в ОРДЛО заявили у Польщі, закликавши країни Євросоюзу впровадити додаткові санкції і заборонити видачу віз та заморозити активи осіб, які відповідальні за їхню організацію. 19 листопада міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять це питання.

Порошенко прокоментував проведення фейкових виборів на Донбасі

Порошенко прокоментував проведення фейкових виборів на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація