В Ухані знайшли першого у світі пацієнта з коронавірусом. З кого почалася пандемія

В Ухані знайшли першого у світі пацієнта з коронавірусом. З кого почалася пандемія

Фото: Associated Press

Жінка звернулася до лікарні ще 11 грудня.

Першою людиною, у якої офіційно була виявлена нова коронавірусна інфекція, стала продавчиня креветок з ринку морепродуктів "Хуанань" в Ухані.

Про це повідомляє китайське видання Sina.

У жінки 11 грудня підвищилась температура і вона звернулась по медичну допомогу. Їй там, як зазвичай під час нездужання зробили укол, проте не подіяла навіть повторна ін'єкція. Після цього 16 грудня Вей звернулася до лікарню "Сєхе" при Хуачжунському університеті науки і технологій, де пізніше у неї виявили зараження новим коронавірусом.

За інформацією комітету з охорони здоров'я Уханя, до 31 грудня 27 людей інфікувалися коронавірусом. 24 із них контактували з ринком морепродуктів.

Крім того, вдалося знайти першого інфікованого, який не мав стосунку до ринку. Це чоловік на прізвище Чен. 16 грудня у нього піднялась температура і він звернувся до лікарні. Разом з цим члени його сім'ї, а також чоловік, який супроводжував його до лікарні, були здорові.

Зазначимо, що станом на 26 березня новим коронавірусом у світі заразилися вже понад 487 тисяч людей. Недуга забрала 22 тисячі життів, а вилікуватися змогли майже 118 тисяч.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Китай поборов коронавірус: в епіцентрі епідемії - Ухань - закінчується карантин

Китай поборов коронавірус: в епіцентрі епідемії - Ухань - закінчується карантин

Повʼязані теми:

Наступна публікація