В УПЦ МП не збираються зустрічатися з екзархами патріарха Варфоломія

В УПЦ МП не збираються зустрічатися з екзархами патріарха Варфоломія

Фото: УНІАН

Два екзарха Константинопольського патріарха прибули до України.

Митрополит УПЦ МП Онуфрій заявив, що в Українській православній церкві Московського патріархату не мають наміру зустрічатися з представниками Константинополя, які прибули в Україну.

Про це пише російський "Інтерфакс".

Прибулі на Україну екзархи патріарха Варфоломія, мовляв, розділили обов'язки: один буде працювати з УПЦ КП, а інший - з Українською автокефальною помісною церквами.

"Обидва екзарха Константинопольського патріарха прибули в Україну. Один призначений вести переговорний процес зі стороною патріарха Філарета, інший - зі стороною митрополита Макарія, глави УАПЦ", - повідомив митрополит Київський і всієї України (УПЦ МП - ред) Онуфрій учасникам екстреного Синоду, який проходив у п'ятницю в Москві.

У відеозапису звернення, опублікованого на сайті УПЦ, митрополит Онуфрій також зазначив, що в Українській православній церкві (УПЦ МП - ред) не мають наміру зустрічатися з цими двома представниками Константинополя. "Ми з ними не зустрічалися і зустрічатися не маємо наміру, тому що вони сюди приїхали без нашого благословіння. Ну а за тим, як розвиваються події, будемо стежити", - сказав він.

Черкаси без газу

Черкаси без газу

Раніше в РПЦ призначення екзархів назвали "безпрецендентным вторгненням". Там пообіцяли, що "такі дії не можуть залишитися без відповіді".

Як пояснили у Варфоломія, призначення екзархів в Києві має прокласти шлях до автокефалії української Церкви, а сам патріарх Варфоломій має намір захищати її.

Повʼязані теми:

Наступна публікація