В Японії відбулася церемонія сходження на престол нового імператора

В країні офіційно настала ера Рейва.

Новий імператор Японії Нарухіто офіційно посів престол Хризантеми, ознаменувавши нову імперську епоху Рейва в країні.

Церемонія тривала близько 10 хвилин, на ній не могли бути присутні жінки, тож вона відбулася без дружини імператора Масако, повідомляє Kyodo.

На інтронізації Нарухіто були присутні лише дорослі чоловіки імператорської сім'ї - молодший брат, принц Фуміхіто (53 роки) та дядько, принц Хітачі (83 роки).

Одягнений у формальний чорний костюм, Нарухіто отримав імператорські регалії як доказ його піднесення на престол – священні меч та коштовний камінь, а також державні та таємні печатки. У той же час помічник монарха відвідав синтоїстську святиню в Імператорському палаці, де зберігається ще одна важлива регалія – священне дзеркало.

Різні церемонії інтронізації Нарухіто триватимуть ще упродовж кількох місяців. У суботу імператор та його дружина матимуть перший публічний виступ, під час якого японці зможуть привітати нового монарха.

22 жовтня відбудеться церемонія проголошення інтронізації імператора. Після цього Нарухіто та його дружина проїдуть лімузином з відкритим верхом вулицями Токіо та візьмуть участь у банкетах з більш ніж 2 000 гостями в цьому ж місяці.

У листопаді відбудеться велика церемонія подяки – імператор буде приносити жертви божествам предків і молитися за мир і процвітання Японії та її народу. Церемонії завершаться візитами імператора до мавзолеїв минулих імператорів, можливо, до кінця року.

В Японії імператор вперше за 200 років зрікся престолу

В Японії імператор вперше за 200 років зрікся престолу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація