В’язниця або штраф. У Росії збираються карати прихильників санкцій Заходу

В’язниця або штраф. У Росії збираються карати прихильників санкцій Заходу

Фото: Reuters

Держдума хоче ввести відповідальність за дотримання антиросійських санкцій.

У Росії до Державної думи внесли законопроект, який передбачає покарання за підтримку санкцій країн Заходу на території РФ.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначається, законопроект розроблено спікером Ради Федерації Валентиною Матвієнко, головою Держдуми В`ячеславом Володіним, лідером КПРФ Геннадієм Зюгановим, лідером ЛДПР Володимиром Жириновським, головою фракції партії влади "Єдина Росія" Сергієм Нєвєровим, лідером "Справедливої Росії" Сергієм Мироновим та іншими.

Згідно з текстом документа, за дотримання в Росії санкцій Заходу передбачається до чотирьох років позбавлення волі або штрафи до 600 тисяч рублів.

Окрім цього законопроект передбачає покарання для росіян, які сприяють введенню санкцій проти Росії: до трьох років позбавлення волі та штрафи до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 31 липня 2014 року, Європейський Союз уперше запровадив секторальні санкції проти Росії у відповідь на порушення суверенітету України, незаконну анексію Криму та дії Москви на Донбасі. Після цього обмежувальні заходи неодноразово подовжували та розширювали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація