В Єгипті військові затримали танкер з українцями на борту

В Єгипті військові затримали танкер з українцями на борту

Фото: NBC New York

Всього затримані 17 українців.

Єгипетський флот затримав вантажний танкер з нафтою Sea Shark, на борту якого знаходяться 17 українських моряків.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Капітан судна Віталій Нестеренко зазначив, що життя екіпажу перебуває під загрозою.

"Ситуація на борту дуже критична! Життя екіпажу під загрозою! Всі ми перебуваємо в заручниках доти, поки вантаж не буде незаконно вивантажено людьми, які працюють на флоті", - розповів капітан.

Танкер, завантажений 1,1 млн барелів сирої нафти, пришвартований в районі популярного єгипетського курорту Айн-Сохна, проте його збираються перемістити до невідомого капітану терміналу.

Згідно з листом Нестеренка, сьогодні адмірал єгипетського флоту Мустафа разом з іншими офіцерами піднявся на борт судна, заявивши, що всі пересування екіпажу обмежені, поки танкер не буде розвантажений. Адмірал попередив екіпаж, що "якщо хтось не виконає наказ, він застосує силу". Офіцери флоту поводилися дуже агресивно стосовно команди танкера, погрожуючи зброєю.

"Виконуючи вказівки флоту, екіпаж був розділений на дві групи і зібраний у двох коптильнях. Деякі члени екіпажу почувалися дуже погано через високий кров'яний тиск. Ми попросили організувати візит до лікаря. Військово-морські сили відмовилися", - написав капітан та додав, що у каютах не дозволили залишитися навіть тим, у кого є проблеми зі здоров'ям.

Крім того, загарбники вилучили багато мобільних телефонів, заборонивши членам екіпажу здійснювати будь-які дзвінки, навіть до посольства або членів сім'ї.

Нагадаємо, на початку квітня у Камеруні нігерійські пірати напали на грецьке судно з українцями на борту й захопили їх у заручники.

Нігерійські пірати захопили в полон українських моряків

Нігерійські пірати захопили в полон українських моряків

Повʼязані теми:

Наступна публікація