В ЄС і Німеччині побажали Макрону успіху у другому турі виборів

В ЄС і Німеччині побажали Макрону успіху у другому турі виборів

Фото: Reuters

Європейські та німецькі політики сподіваються на перемогу кандидата від центристів.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітав Еммануеля Макрона і побажав йому успіху у другому турі виборів президента Франції.

Про це написав у Twitter речник Юнкера Маргарітіс Шинас, передає Reuters.

"Юнкер привітав Еммануеля Макрона з його результатом у першому турі, і побажав йому всього найкращого в наступному раунді", - зазначив він.

Підкреслюючи широку підтримку Макрона серед керівництва Європейського союзу, глава зовнішньої політики ЄС Федеріка Могеріні додала свої привітання французькому кандидату.

"Результат Еммануеля Макрона показує надію і майбутнє нашого покоління", - написала Могеріні у Twitter.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що він впевнений у тому, що Макрон стане майбутнім президентом Франції. Міністр сказав, що зробить все можливе, щоб продовжувати підтримувати його.

"Він був єдиним дійсно проєвропейським кандидатом, який не прикривався стереотипами про Європу. Я впевнений, що він поставить правий радикалізм, правий популізм і анти-європейців на їхнє місце у другому турі", - сказав Габріель.

Мартін Шульц, конкурент Ангели Меркель на майбутніх виборах у Німеччині, також висловив надію, що Макрон у другому турі з великою перевагою переможе "антиєвропейського і відкрито расистського кандидата Марін Ле Пен".

Нагадаємо, 23 квітня відбувся перший тур виборів президента Франції, в якому взяли участь 11 кандидатів. Згідно з результатами екзит-полів, до другого туру вийшли центрист Емманюель Макрон і ультраправа Марін Ле Пен.

Соціологічні служби дають Макрону 23,7-24% голосів, Ле Пен - 22%. Кандидат від республіканців Франсуа Фійон і ультралівий кандидат Жан-Люк Меланшон отримали приблизно по 20% голосів виборців.

Другий тур виборів відбудеться 7 травня. Усього у Франції налічується 45,6 млн виборців. Ще близько 1,3 млн французів, що проживають за кордоном, також можуть взяти участь в голосуванні. Президент Франції обирається загальним, прямим і таємним голосуванням на п'ять років і може бути переобраний один раз. 

69,5% французів проголосували за майбутнього главу держави

69,5% французів проголосували за майбутнього главу держави

Повʼязані теми:

Наступна публікація