В ЄС відреагували на рішення Грузії відновити авіасполучення з Росією

В ЄС відреагували на рішення Грузії відновити авіасполучення з Росією

Грузія видала дозвіл російській авіакомпанії на виконання прямих рейсів / Фото: Associated Press

Прямі авіарейси з Росії до Грузії були заборонені майже чотири роки.

Офіційний представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано заявив, що ЄС шкодує про те, що влада Грузії вирішила відновити авіасполучення з країною-агресоркою Росією. Сталося це майже після чотирьох років заборони на прямі авіарейси.

Про це він заявив на брифінгу в Брюсселі.

Крім того, Петер Стано висловив побоювання за "європейський шлях Грузії" після такого рішення Тбілісі.

"Ми ухвалили відповідні рішення, ми шкодуємо про рішення Грузії відновити польоти в і з Росії після рішення РФ зняти заборону на авіаперельоти... ЄС і низка партнерів запровадили санкції проти російського авіасектору, ми не дозволяємо польоти в, з і над Росією", - сказав речник.

Відновлення авіасполучення між РФ та Грузією

Від 17 травня російський авіаперевізник "Азимут" сім разів на тиждень зможе здійснювати прямі перельоти з Москви до Тбілісі. Водночас зазначається, що жодна з підсанкційних авіакомпаній не зможе літати до Грузії.

Також стало відомо, що Georgian Airways отримала дозвіл на здійснення прямих рейсів із Тбілісі до Москви. Польоти також здійснюватимуться сім разів на тиждень від 20 травня.

До слова, пряме авіасполучення між Росією та Грузією було перервано 2019-го. Рішення про це ухвалила Москва в односторонньому порядку після початку антиросійських протестів у Тбілісі. В українському МЗС вважають, що цим Кремль намагається “підкупити” владу Грузії.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація