В ЄС визначились, коли востаннє переведуть годинники

В ЄС визначились, коли востаннє переведуть годинники

Фото: pixabay.com

Від жовтня наступного року європейські країни припинять перехід на зимовий/літній час.

Євросоюз відмовиться від переходу на літній і зимовий час від жовтня 2019 року.

Про це на прес-конференції повідомила єврокомісар Віолета Булк, у п'ятницю, 14 вересня, пише Reuters.

"З кінця жовтня 2019 року сезонного переведення годинників більше не буде ", - зазначила єврокомісар. Проведене в ЄС дослідження за участю рекордних 4,6 мільйона осіб показало, що 84% респондентів проти переведення годинників.

Пропозицію про скасування переведення годинника повинні ухвалити Європарламент та Єврокомісія, проте цей процес може тривати до двох років. "Ми або залишимося у літньому часі, або ті країни, які вирішать перейти на зимовий час, переведуть годинник в жовтні (2019 року), і все", - розповіла Булк.

Як повідомлялося, щорічний перехід на літній час в Україні не несе істотної економічної вигоди. Про це заявив член президії НАН академік Ярослав Яцків. На думку науковця, країні варто дотримуватися встановленого в Європейському Союзі порядку обчислення часу. 

Раніше у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили, що в разі ухвалення Європейським Союзом рішення про скасування переходів на літній і зимовий час, Кабмін розгляне пропозицію змінити нинішній порядок, щоб також відмовитися від подібної практики.

Медики розповіли, як призвичаїти організм до переходу на зимовий час

Медики розповіли, як призвичаїти організм до переходу на зимовий час

Повʼязані теми:

Наступна публікація