Вакцинна дискримінація: Макрон заявив, що РФ і Китай розв'язують "світову війну нового типу"

Вакцинна дискримінація: Макрон заявив, що РФ і Китай розв'язують "світову війну нового типу"

Фото: Associated Press

За словами Макрона, РФ і КНР посилюють свій вплив через поставки COVID-вакцин.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що європейські країни опинилися на порозі "світової війни нового типу" через прагнення Росії та Китаю посилити свій вплив за допомогою вакцин від COVID-19.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Ми повинні бути суверенними", - наголосив Макрон, додавши, що країни ЄС "створили можливість виробляти" вакцину та "перебувають у процесі створення потенціалу для виробництва вакцин другого покоління". 

Голова держави зауважив, що ЄС є "єдиним континентом", який має "власну стратегію вакцинації", однак визнав, що реакція була недостатньо швидкою.

"Ми відреагували не так швидко, як США. Надалі я не допускаю жодних збоїв, тому що ми виправили цю затримку, - висловився він і продовжив: - Кінець наївності, я підтримую ЄС у його рішенні заблокувати весь експорт, поки виробники не виконають своїх зобов'язань".

За словами французького президента, до другої половини 2021 року ЄС зможе виробляти до 2-3 мільярдів доз COVID-вакцин на рік. "Ми зможемо задовольнити наші потреби та здійснювати масовий експорт, - додав Макрон. - Ми поставимо (...) близько 420 млн доз до липня, що потенційно дозволить нам досягти колективного імунітету". 

Нагадаємо, що Євросоюз заблокував експорт вакцин від коронавірусу до кінця червня. За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, країни ЄС зараз самі змагаються за кожну партію. 

ТСН.ua дізнавався, що про російський Sputnik V думають в ЄС, і чому Сполучені Штати через власну недалекоглядність можуть програти Росії вакцинальну кампанію. Читайте про це за посиланням.

Новини світу: у ЄС оновлять правила експорту вакцин проти коронавірусу

Новини світу: у ЄС оновлять правила експорту вакцин проти коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація