Вантажівка збила учасника протестів "жовтих жилетів" у Бельгії

Вантажівка збила учасника протестів "жовтих жилетів" у Бельгії

Фото: Associated Press

Водій вантажівки хотів прорватися через блокаду мітингувальників.

У Бельгії вантажівка переїхала чоловіка, який блокував дорогу під час акції протесту "жовтих жилетів". Про це повідомляє видання The Brussels Times.

Зазначається, інцидент стався у п'ятницю, 11 січня, неподалік від міста Льєж. Водій зник з місця події, його розшукує поліція.

Під час протесту від 20 до 30 мітингувальників блокували автомагістраль E25 між Льєжем і Маастрихтом. ДТП сталася близько 19 години вечора. Чоловік загинув на місці.

Така ж акція була 2 січня, протестувальники намагалися зупинити проїзд вантажних автомобілів до Нідерландів. Водій вантажівки, ймовірно, намагався прорватися через блокаду.

Як повідомляє поліція, водія нідерландської вантажівки одразу не затримали. Але йому наказали зупинитися на автостоянці далі вздовж дороги. Там його мали допитати та провести тест на вміст алкоголю і наркотиків. Проте, пізніше водій зник.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне розпочались у Франції в листопаді. Під час протестів загинули дев'ятеро людей, ще понад 1407 осіб отримали тілесні ушкодження.

Як відомо, "жовті жилети" – це спонтанний протестний рух у Франції, без вираженого лідера, що з'явився в кінці 2018 року. Назва руху пішла від світловідбивних жовтих жилетів, які використовують учасники демонстрацій для самоідентифікації. Потім протести "жовтих жилетів" почалися у Сербії, Бельгії, Польщі та у Нідерландах.

Під час протестів "жовтих жилетів" у Франції затримано 65 людей

Під час протестів "жовтих жилетів" у Франції затримано 65 людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація