Вашингтон готовий до будь-яких заходів "якщо щось піде не так" з КНДР - Тіллерсон

Вашингтон готовий до будь-яких заходів "якщо щось піде не так" з КНДР - Тіллерсон

Фото: Reuters

"Наша армія готова", - додав він.

Вашингтон готовий до будь-яких заходів на випадок, "якщо щось піде не так" з КНДР, заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон.

"Президент (Дональд Трамп - ред) чітко дав зрозуміти, що ми будемо перебувати в стані військової готовності, на випадок, якщо щось піде не так", - заявив він після закінчення міністерської зустрічі в Раді Безпеки ООН, на якій обговорювалася ситуація на Корейському півострові, - пише "Інтерфакс".

"Наша армія готова", - додав він. Тіллерсон додав, що США мають намір "стояти на чолі кампанії по наданню тиску". "Ми об'єднаємо міжнародне співтовариство і будемо продовжувати чинити тиск... і по можливості посилювати його", - заявив держсекретар.

Також він повідомив, що США не зацікавлені в переговорах з КНДР про "подвійному заморожування", що передбачає відмову КНДР від ядерних випробувань в обмін на припинення спільних військових навчань США і Південної Кореї.

"Ми не маємо наміру обговорювати попередні умови. Ви чули про пропозицію про "подвійне заморожування", ми не готові піти на таку угоду в якості попередніх умов для переговорів", - заявив Тіллерсон.

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

Південна Корея створює загін спецпризначенців для знищення лідера КНДР, у разі нападу на Сеул

"Ми не готові прийняти будь-яке послаблення санкційного режиму в якості попередніх умов. Ми не готові розглядати питання відновлення гуманітарної допомоги в якості попередніх умов для переговорів", - додала держсекретар США.

Нагадаємо, восени США ввели нові санкції проти КНДР. Вони були введені проти семи фізичних осіб і трьох суб'єктів північнокорейського режиму у відповідь на продовження серйозних порушень прав людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація