"Важкий похід-2": у КНДР закликали готуватися до нової хвилі голоду

"Важкий похід-2": у КНДР закликали готуватися до нової хвилі голоду

Фото: Reuters

Громадян закликали щомісяця віддавати на державний склад по 1 кг рису.

Громадян Північної Кореї закликали готуватися до нового "важкого походу" - так називався чотирирічний голод у КНДР у 1990-х роках.

Як повідомляє видання The Telegraph, тоді протягом чотирьох років померли від голоду близько 3,5 млн осіб.

"Дорога до революції буде довгою та важкою. Нам, можливо, доведеться піти у "важкий похід", в ході якого нам доведеться жувати коріння рослин ще раз", - повідомляється у центральній газеті Трудової партії Кореї "Нодун сінмун".

Тепер, менше ніж через місяць після того, як Рада Безпеки ООН проголосувала за нові санкції проти Північної Кореї через свої ядерні та ракетні випробування, Пхеньян оголосив загальнонаціональну кампанію, щоб зберегти їжу.

Таким чином, головна південнокорейська газета, повідомила, що кожен житель Пхеньяна зобов'язаний віддавати 1кг рису на склад держави щомісяця, в той час як фермери змушені "жертвувати" додаткові поставки зі своїх мізерних культур до збройних сил.

Незважаючи на труднощі, громадян закликали підтримувати свого лідера та довіряти йому.

"Навіть якщо ми віддаємо наше життя, ми повинні показувати нашу вірність до нашого лідера Кім Чен Ина, до кінця нашого життя", - пише газета.

Північна Корея запросила 440 000 тонн продовольчої допомоги з-за кордону, щоб нагодувати своїх людей в цьому році, хоча всього 17 600 тонн було поставлено на початку лютого.

Нагадємо, аналітична компанія Economist Intelligence Unit склала щорічний рейтинг світових загроз. На першому місці, з найвищим коефіцієнтом небезпеки та ризику перебуває економіка Китаю. На думку аналітиків, перспектива різкого уповільнення економічного зростання в Китаї, є найсерйознішим ризиком.

Погіршення надання послуг країни та призупинення виробничих секторів, продовжує нарощувати борг країни (яка наразі має 240% від ВВП), а також різкий відтік капіталу, все це призвело до амортизації обмінного курсу юаня по відношенню до долара США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація