Вбивцям зведеного брата лідера КНДР Кім Чон Нама загрожує смертна кара

Вбивцям зведеного брата лідера КНДР Кім Чон Нама загрожує смертна кара

Вбивцям зведеного брата лідера КНДР Кім Чон Нама загрожує смертна кара

Фото: Reuters

Якщо двох підозрюваних жінок визнають винними в умисному вбивстві, за законами Малайзії їм винесуть смертний вирок.

Дві жінки, які підозрюються у вбивстві зведеного брата лідера КНДР Кім Чон Нама та утримуються під вартою, можуть отримати покарання у вигляді смертної кари в разі доведення причетності до вбивства чоловіка за допомогою нервово-паралітичного агента VX. Про це повідомляє Wall Street Journal.

За словами генерального прокурора Малайзії Мохамеда Апанді Алі, у середу, 1 березня, жінкам офіційно висунуть звинувачення у суді. У Малайзії відповідний обвинувальний вирок тягне за собою покарання у вигляді смертної кари.

Зазначимо, у зв'язку з убивством Кім Чон Нама в аеропорту столиці Малайзії Куала-Лумпур було затримано Сіті Айс'я з Індонезії та Доан Тхі Хионг з В'єтнаму. Обидві підозрювані стверджують, що вони думали, що беруть участь у розіграші та не знали, що через їхні дії буде вбитий Кім Чон Нам

Їх арештували за підозрою в намащуванні обличчя Кім Чон Нама токсичним хімічним агентом, на їхніх руках знайшли залишки речовини.

Якщо обвинувачення не зможе довести, що жінки мали намір вбити Кім Чон Нама, то тоді їх будуть звинувачувати у вбивстві вторинної форми, що тягне за собою максимальне покарання у вигляді 30 років.

Відзначимо, що жінок було арештовано першими, за ними затримали малайзійця, а в п'ятницю, 17 лютого, північнокорейця.

У справі також фігурують четверо північнокорейців, однак, їм вдалося втекти із Малайзії в день вбивства Кім Чон Нама.

Нагадаємо, Кім Чон Нам загинув у понеділок, 13 лютого, після нападу в міжнародному аеропорті Куала Лумпур, що в столиці Малайзії. Звідти він збирався летіти до Макао, спеціального адміністративного району Китаю. 45-річний Кім Чон Нам півтора десятка років прожив під захистом цієї країни.

Брата північно-корейського лідера вбили найтоксичнішою хімічною зброєю

Брата північно-корейського лідера вбили найтоксичнішою хімічною зброєю

Повʼязані теми:

Наступна публікація