Вбивство скандинавок у Марокко. Терористи опублікували відео ймовірного обезголовлювання туристок

Вбивство скандинавок у Марокко. Терористи опублікували відео ймовірного обезголовлювання туристок

Вбивство скандинавських туристок у Марокко / Фото: Reuters

У Данії вважають терористів "Ісламської держави" причетними.

Туристок із Данії і Норвегії, які подорожували у гірській місцевості Марокко, могли вбити терористи "Ісламської держави".

Так вважають відповідні органи Данії, повідомляє Insider.

Голова данського уряду вважає, що вбивство туристок є "актом тероризму". Відповідні слова наведені у звіті. Спеціальні служби країни займаються дослідженням відео, на якому видно, як ймовірні терористи "ІДІЛ" у свєму стилі відрізають голову жінці, схожій на одну із жертв - Луїзу Джесперсен із Данії.

Скандинавська туристка Луїза Джесперсен

Повідомляється, що спеціальні служби країни підтвердили, що відео вбивства оригінальне, а не підроблене. 

Як повідомляє Associated Press, марокканські правоохоронці також вважають терористів причетними до вбивства жінок. Проте там не називають, яке саме угруповання або яка організація може бути відповідальною. Затримано підозрюваного у вбивстві, проте він не говорить про приналежність до якоїсь із груп.

Неподалік від місця, де туристки звели намет, три особи, підозрювані у вбивстві, розкладали свій намет. А після вбивства вони покинули місце розташування. 

Видання Norway Today повідомляє, що в рамках розслідування вже затримано трьох осіб. Усі вони громадяни Марокко. Затримання вібулося у місті Марракеш, що за сім миль від хребта Великий Атлас.

Нагадаємо, двох громадянок Данії та Норвегії знайшли вбитими у гірському районі Марокко. Поліція вже заарештувала підозрюваного. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація