Ведучого ВВС, який дозволив собі расистський жарт про королівське немовля, звільнили

Ведучого ВВС, який дозволив собі расистський жарт про королівське немовля, звільнили

Фото: Associated Press

На своїй сторінці у "Твіттері" чоловік прирівняв дитину до мавпеня.

Сьогодні, 9 травня, британська загальнонаціональна телерадіомовна організація BBC звільнила радіоведучого, який запостив в Twitter зображення шимпанзе з підписом "Королівська дитина залишає лікарню", натякаючи на новонародженого малюка у родині принца Гаррі і Меган.

Про це в Twitter написав ведучий BBC Radio 5 Live Денні Бейкер

"Тільки що звільнили", - написав він.

В BBC повідомили, що твіт був серйозним помилковим рішенням, який "суперечить цінностям, які ми як станція прагнемо втілити". Бейкера звинуватили в тому, що він знущається з расової приналежності герцогині Сассекської Меган. Дружина принца Гаррі в минулому році стала першим в історії членом британської королівської династії змішаної раси.

"Денні чудовий телеведучий, але він більше не буде представляти щотижневе шоу з нами", - сказали в організації.

Сам ведучий запевняє, що нікого не хотів образити і міг помістити таке фото про народження навіть власних дітей. Звичайно, що чорно-білу картинку, на якій пара британців з минулого сторіччя виходить з приміщення і жінка тримає за руку мавпеня, яке одягнене в костюм, пальто, капелюх і спирається на тростину, він одразу видалив і вибачився. 

У середу герцог і герцогиня Сассекському Гаррі і Меган вперше показали публіці свого первістка, який народився в понеділок, 6 травня. Назвати його вирішили Арчі Харрісон Маунтбеттен-Віндзор.

Повʼязані теми:

Наступна публікація