Велика Британія заблокує порносайти користувачам до 18 років

Велика Британія заблокує порносайти користувачам до 18 років

Фото: pixabay.com

Відповідний закон почне діяти з середини літа.

Уряд Великої Британії ухвалив рішення розпочати блокування порносайтів на території своєї країни для користувачів до 18 років.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зазначається, що всі порноресурси мусять встановити на своїх сайтах надійну верифікацію того, що користувач зможе підтвердити свій вік. У разі невстановлення такого процесу верифікації, сайт буде заблокований на території Британії. Норми почнуть діяти від 15 липня 2019 року.

В уряді підкреслюють, що Британія стане першою країною світу, яка запроваджує такі правила. За їхніми словами, відповідне рішення було ухвалено на основі даних соцопитувань, у яких 88% батьків, які мають дітей до 18 років, виступили за обмеження доступу до порносайтів.

"Дорослий контент наразі є занадто легким для дітей, щоб отримати доступ до нього онлайн. Введення обов'язкової перевірки віку є першим в світі, і ми знайшли час, щоб збалансувати проблеми конфіденційності з необхідністю захистити дітей від небажаного контенту. Ми хочемо, щоб Велика Британія була найбезпечнішим місцем у світі для користувачів інтернету, і ці нові закони допоможуть нам домогтися цього", - заявила міністр культури, зв'язку та творчих галузей Марго Джеймс.

Нагадаємо, у США житель штату Мічиган подав позов до суду на батьків, які знищили його величезну колекцію порно. За словами власника колекції, вона вартувала 29 тисяч доларів. За це син подав до суду на батьків позов, щоб отримати від них компенсацію у розмірі  86 тисяч доларів. Батьки просити вибачення за скоєне не планують.

Невелика різниця: як порноагент з дружиною навчилися приборкувати ревнощі

Невелика різниця: як порноагент з дружиною навчилися приборкувати ревнощі

Повʼязані теми:

Наступна публікація