Viber та "щось інше". Яку заміну Telegram шукають російські органи влади

Viber та "щось інше". Яку заміну Telegram шукають російські органи влади

Фото: Reuters

13 квітня в Росії вирішили заблокувати месенджер Павла Дурова.

Кремль після блокування Telegram перейде на інший месенджер для роботи з журналістами. Про це на брифінгу 13 квітня оголосив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Треба подивитися, який зручний. Який забезпечує зручність, швидкість і якість — поєднує в собі, так би мовити, весь набір послуг, той і виберемо", — цитує Пєскова Медуза.

На запитання про те, чи буде Пєсков особисто використовувати Telegram через VPN, він відповів, що не знає. "Поки що він працює. Як все зупиниться — перейду на щось інше. Я просто не настільки sophisticated user (англ. — просунутий користувач), для мене це дуже складно", — додав він.

Пєсков відмовився порівнювати блокування Telegram в Росії і блокування російських сайтів в Україні. Він пояснив, що месенджер був заблокований за порушення російських законів, а "обмеження доступу не було самоціллю".

МЗС РФ у своєму Telegram-каналі попередив про те, що за новинами тепер можна стежити в месенджері Viber.

"Дорогі підписники, новини МЗС ви можете дізнаватися на нашій сторінці у Вайбері", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Нагадаємо, сьогодні, 13 квітня, Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзору, постановивши заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Компанія відмовляється надавати ключі ФСБ про розшифрування повідомлень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація