"Вибило люк у підлозі та повалив дим". Очевидці розповіли про вибух у метро Санкт-Петербурга

"Вибило люк у підлозі та повалив дим". Очевидці розповіли про вибух у метро Санкт-Петербурга

Фото: Reuters

Після вибуху всі чекали на наслідки.

У понеділок, 3 квітня, у метрополітені Санкт-Петербургу пролунав вибух.

За словами очевидців, це сталося між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут".

Зокрема, Андрій Шуршев, який опинився в епіцентрі подій, розповів paperpaper.ru, що почув хлопок, передає Lenta.ru.

"Я їхав з "Сінної площі" на "Техноложку". Почув хлопок, відчув сильний поштовх і запах пороху. У сусідньому вагоні згасло світло. Поїзд не зупинився, коли ми доїхали до станції і зупинилися, люди вибиралися через розбиті вікна, а співробітники метро вже витягали постраждалих", - пояснив Шуршев.

"Платформа була задимленою, люди були в шоці і в легкій паніці", - розповів очевидець.

Чоловік зауважив, що, за його відчуттями, вибухнув четвертий чи п'ятий вагон, ближче до кінця потяга.

За словами іншого очевидця подій, постраждалі готувалися до найгіршого, передає агентство ТАСС.

"У вагоні всі вже були налаштовані на смерть, якщо так можна висловитися. Після вибуху всі чекали наслідків, потім нас вивели, і люди почали допомагати один одному, виводили інших, більшість була в крові", - пояснив співрозмовник агентства.

За словами іншого свідка, він бачив загиблих на місці подій, мінімум 3-4 особи.

"В останньому вагоні навпроти перших дверей вибило люк в підлозі, запахло паленим, повалив дим", - сказала інша співрозмовниця агентства  Юлія Вареєва.

Нагадаємо, у понеділок, 3 квітня, у метро Санкт-Петербурга стався вибух. У ЗМІ публікуються суперечливі дані про місце вибуху. За даними низки видань, інцидент стався на станції "Сінна площа", інші повідомляють про "Технологічний інститут". 

Внаслідок вибухів, які пролунали у метро російського міста Санкт-Петербург, загинули 10 осіб. Про це повідомляє агенція ТАСС з посиланням на джерела.

Дані про поранених суперечливі - РИА "Новости" повідомляє про 10 постраждалих, за інформацією "Фонтанки" їх принаймні 30.

Прес-секретар губернатора Санкт-Петербурга Георгія Полтавченка повідомив, що кількість постраждалих внаслідок вибухів у метро становить близько 50 осіб

"Інтерфакс" з посиланням на джерело повідомляє, що відбулося два вибухи невеликої потужності - по 200-300 грам в тротиловому еквіваленті. Епіцентр був у вагоні, є постраждалі. Спочатку були закриті станції метро "Сінна площа" і "Технологічний інститут". Наразі закриті всі станції метро. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація