Вибори-2019: стали відомі результати волевиявлення українців у 54 країнах

Вибори-2019: стали відомі результати волевиявлення українців у 54 країнах

Фото: УНІАН

"Слуга народу" та "ЄС" лідирують в однаковій кількості країн

Центральна виборча комісія України оприлюднила результати волевиявлення українців на позачергових парламентських виборах на закордонному виборчому округу.

Після підрахунку голосів у 54 країнах лідирують партії "Слуга народу" та "Європейська Солідарність". Кожна з них перемогла у 25 країнах.

Перша політсила отримала найбільше голосів таких країнах: Алжир, ДР Конго, Ізраїль, Китай, Іран, Вірменія, Киргизстан, Катар, Туніс, Азербайджан, Сербія, Індія, Угорщина, Словаччина, Грузія, Йорданія, Литва, Латвія, Румунія, В’єтнам, Єгипет, ОАЕ, Казахстан, Молдова, Туркменістан.

Найбільше "Слугу народу" підтримали українці, які мешкають в Ірані (68,75 %).

"Європейська Солідарність" стала лідером електоральних уподобань українців у таких країнах: Австралія, Греція, Кувейт, Бельгія, Швеція, Австрія, Болгарія, Кіпр, Словенія, Хорватія, Туреччина, Чорногорія, Швейцарія, Ірландія, Велика Британія, Італія, Данія, Нідерланди, Саудівська Аравія, Таїланд, Малайзія, Сінгапур, Узбекистан, Фінляндія, Японія.

Українці  у Саудівській Аравії дали "ЄС" найбільше голосів – 53,84%.

У Південно-Африканській Республіці "Слуга народу" та "ЄС" набрали однакову кількість голосів. У Північній Македонії "Європейська Солідарність" розділила перше місце з партією "Голос". 

Окрім того, політсила Святослава Вакарчука здобула перемогу серед українців у Норвегії, а в Естонії найбільше голосів віддали "Опозиційній платформі-За життя".

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Новий парламент: як розподіляться 225 депутатських місць за списками

Новий парламент: як розподіляться 225 депутатських місць за списками

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація