Вибори у Франції: оголені активістки FEMEN протестували біля церкви

Вони виступають проти обрання Марін Ле Пен главою держави.

В  Енен-Бомоні оголені до поясу активістки з групи FEMEN протестували проти кандидатки в президенти Франції Марін Ле Пен.

Про це повідомляє Reuters.

П'ятеро жінок біля церкви розвісили великий банер з написом "Марін у владі, Маріанна - в розпачі," - відсилаючи до національного символу країни - алегоричної фігури Маріанни, яка втілює символи Французької республіки - свободу, рівність, братерство.

Макрон переміг на дебатах із Марін Ле Пен перед другим туром президентських виборів

Макрон переміг на дебатах із Марін Ле Пен перед другим туром президентських виборів

Сьогодні, 7 травня, у Франції відбуватиметься другий тур виборів президента. У ньому зійдуться лідер політичного руху "Вперед!" центрист Еммануель Макрон та представниця націоналістичної ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Напередодні стало відомо, що хакери зламали пошту Макрона. У штабі кандидата кажуть, крадії змішали достовірні документи з фальшивками. Сам Макрон через день тиші та заборону агітації нічого коментувати не міг.

Тим часом глава політруху "Вперед" продовжував лідирувати в опитуваннях перед другим туром. Після останніх теледебатів рейтинг центриста становив 61%. Марін Ле Пен підтримували 39% виборців. Ультраправого політика пов'язують з Кремлем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація