Вибух газу в житловому будинку Тбілісі: чотири людини загинули, серед них - маленька дитина

Вибух газу в житловому будинку Тбілісі: чотири людини загинули, серед них - маленька дитина

Ілюстрація / Фото: cyxymu.livejournal.com

17 січня у Грузії оголошено днем жалоби.

На півночі Тбілісі у середу увечері, 16 січня, стався витік газу, який привів до вибуху у багатоквартирному будинку. Чотири людини загинуло, серед них - чотирирічна дівчинка. Ще сім осіб отримали поранення.

Про це пише Грузія Online.

Вибух стався на 6-му поверсі будівлі, внаслідок чого обвалилися декілька поверхів. На місці працюють рятувальники.

Шість дітей перебувають наразі у лікарні Іашвілі. За інформацією міністра охорони здоров'я Грузії Давида Сергієнко стан п'яти - легкий, а стан одного потребує уваги. Ще один потерпілий в результаті вибуху, у якого легкі пошкодження, перебуває у лікарні Гудушаурі.

Поліція порушила кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки в процесі будівництва або експлуатації об'єкта, що призвело до загибелі двох або більше осіб. На місці події також працюють експерти-криміналісти.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе оголосив 17 січня днем жалоби в країні. "На всіх державних установах і в дипломатичних представництвах країни за кордоном буде приспущено державні прапори", - повідомила прес-служба уряду.

Нагадаємо, в ніч проти 14 січня у російському місті Шахти стався вибух у багатоповерхівці, внаслідок чого стався обвал 8 та 9 поверхів одного під’їзду.

Крім того, 31 грудня в результаті вибуху в Магнітогорську обвалився під'їзд багатоквартирного житлового будинку. Було зруйновано більше 40 квартир з 3 до 10 поверху. За попередніми даними, вибух стався через витік газу.

Згодом, увечері 1 січня недалеко від будинку, де стався обвал, вибухнула маршрутка. В результаті інциденту загинули троє людей.

Пізніше кілька російських ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що обидва інциденти пов'язані між собою, і що вибух у будинку був терактом. Однак у Слідчому комітеті РФ це спростовують.

Напередодні, 3 січня, у Магнітогорську оголосили про завершення пошукової операції. З-під завалів будинку витягнули 39 тіл загиблих.

У Нью-Йорку підірвали старий міст за допомогою контрольованого вибуху

У Нью-Йорку підірвали старий міст за допомогою контрольованого вибуху

Повʼязані теми:

Наступна публікація