Віце-губернатор Кузбасу назвав мітинг біля згорілого ТЦ у Кемерові "акцією з дискредитації влади"

Віце-губернатор Кузбасу назвав мітинг біля згорілого ТЦ у Кемерові "акцією з дискредитації влади"

Фото: Reuters

За словами Чернова, на акції були присутні люди напідпитку.

У російському Кемерові на стихійному мітингу у пам'ять про жертв страшної пожежі в ТЦ "Зимова вишня" було багато "підігрітої молоді", яка брала участь у "спланованій акції з дискредитації влади".

Про це заявив перший віце-губернатор Кузбасу Володимир Чернов.

"Ми робимо висновки, що це була чітка, спланована акція, спрямована на дискредитацію влади... Дуже багато було "підігрітої молоді"... Люди були присутні, зовсім не розуміючи, що вони там роблять", - сказав він.

За словами Чернова, поспівчувати на мітинг прийшли лише 25-30% його учасників.

"І коли запитували, у кого постраждали родичі - піднімали руки мало не 500 осіб, це про щось повинно говорити", - додав чиновник.

У Кемерові тисячі людей вимагають відставки місцевої влади

У Кемерові тисячі людей вимагають відставки місцевої влади

Окрім цього Чернов схвалив рішення губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва не виходити до людей, уточнивши, що той зустрінеться з родичами загиблих 28 березня.

Зазначимо, у центрі Кемерова 27 березня після трагедії в ТЦ "Зимова вишня" відбувся стихійний мітинг, що тривав понад 11 годин. Люди збиралися з 9 ранку біля статуї Ангела - символу-хранителя Кузбасу - і близько 8 вечора почали розходитися.

Нагадаємо, 25 березня в центрі російського міста Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр "Зимняя вишня". Віце-губернатор області Володимир Чернов розповів, що пожежа спалахнула в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. В будівлі впали два з трьох кінозалів - вони провалилися з четвертого на третій поверх. Слідчі виявили серйозні порушення: пожежні виходи були заблоковані, а співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу відключив систему оповіщення.

За останніми офіційними даними, загинули 64 людини. Водночас місцеві мешканці створили ініціативну групу, яка склала списки загиблих у пожежі. У списках зазначено 64 прізвища загиблих, з яких 41 - неповнолітній.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація