Віце-президент США закликав латиноамериканські країни розірвати дипвідносини з КНДР

Віце-президент США закликав латиноамериканські країни розірвати дипвідносини з КНДР

Фото: Reuters

Зробити такий крок він попросить Перу, Мексику та Бразилію.

Віце-президент США Майкл Пенс закликав країни Латинської Америки - Чилі, Бразилію, Мексику та Перу, розірвати дипломатичні відносини та комерційні зв'язки з КНДР.

Про це інформує ABC.

"Пенс сказав, що представив прохання під час зустрічі з президентом Чилі Мішель Бачелет", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що те саме питання він порушить із Перу, Мексикою та Бразилією. Зауважимо, що КНДР не має дипломатичних представництв чи банківських установ у Чилі, але між обома країнами є торгові відносини.

Лідер Північної Кореї ознайомився з планом удару по США

Лідер Північної Кореї ознайомився з планом удару по США

Раніше ЗМІ сколихнули погрози КНДР завдати удару по американських базах на острові Гуам. Це чергове загострення відносин між США і КНДР, які постійно погіршуються з часу обрання Дональда Трампа президентом США.

14 і 21 травня Корея здійснила запуск ракет. Після цього Трамп закликав до більш жорстоких санкцій проти КНДР. 29 травня відбувся новий запуск північнокорейської ракети з прибережного міста Вонсан, в якому розташована військово-морська база.

Внаслідок цього, 2 червня Рада Безпеки ООН розширила адресні санкції проти Північної Кореї. Однак 8 червня з міста Вонсан знову запустили кілька ракет класу "земля-судно". Снаряди пролетіли близько 200 кілометрів.

4 липня КНДР заявила про успішне випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети, яка може завдати удару в будь-якій точці світу". Ракета Hwasong-14 досягла висоти 2802 км і летіла до мети 39 хвилин, після чого впала в Японському морі.

У середу, 9 серпня, в Пхеньяні заявили, що Кім Чен Ин розглядає можливість запустити у військових США ракети середньої дальності. Таку заяву КНДР є реакцією на слова Трампа про те, що Вашингтон КНДР відповість "вогнем і люттю" у тому випадку, якщо дії Північної Кореї будуть загрожувати Штатам.  

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація