"Вічний Путін": що задумав президент РФ із зміною російської Конституції

"Вічний Путін": що задумав президент РФ із зміною російської Конституції

Фото: ТСН.ua

Путіну для остаточної узурпації влади лишилась маленька формальність – всенародний референдум.

Росіянам дали цілий тиждень, щоби проголосувати за "вічного Путіна". Референдум за зміни до Конституції призначений на 1 липня, середу. Але голосувати дозволили ще від 25 червня через коронавірус COVID-19, як кажуть. Запропоновані поправки обнуляють терміни президентства Володимира Путіна.

Завдяки ним він зможе керувати Росією до 2036 року. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

Путін зібрався лишитись за Кремлівськими мурами довічно і до скону правити Росією. Завадити йому нікому. Опозиції немає. Хтось в еміграції, хтось в могилі. Він відміряв собі ще 16 років царювання до далекого 2036 року.

Перед остаточною зміною російської Конституції Путін заговорив про те, про що рано чи пізно каже кожен диктатор, про переділ світу. Саме в цьому він бачить свою персональну історичну місію. Господар Кремля знов хоче територій, звичайно, всі вони "ісконно русскіє" і випадково належать іншим державам.

"Виникає питання: якщо та чи інша республіка увійшла до складу Радянського Союзу, але отримала в свій багаж величезну кількість російських земель, традиційних російських історичних територій, а потім раптом вирішила вийти зі складу цього Союзу - ну, хоча б тоді виходила з тим, з чим прийшла. І не тягла б з собою подарунки від російського народу", - заявляв Путін.

Пропозиція Путіна про новий світоустрій загорнута в величезний текст з нагоди 75-ї річниці Перемоги над нацизмом. І це дивно, бо ідею збирання совєтських територій не відрізнити від ідеї  Гітлера про відновлення Третього Рейху або мрій фашиста Мусоліні про Нову Римську імперію. Просто замість аншлюса Путін вигадав новий термін "інкорпорація".

Восени 1939 року, реалізуючи свої військово-стратегічні, оборонні завдання, Радянський Союз почав процес інкорпорації Латвії, Литви та Естонії. Їхній вступ до СРСР був реалізований на договірній основі, за згоди обраної влади

фрагмент статті: "75 лет Великой Победы: общая ответственность перед историей и будущим"

"Обнулення" президентства Путіна – що задумав російський президент

"Обнулення" президентства Путіна – що задумав російський президент

Договорна основа та вибрана влада - це він, напевно, про окупацію Криму та Донбасу з десятками тисяч убитих. І саме тому обнулений Путін зовсім не внутрішня справа захопленої ним Росії. Особливо це зрозуміло на фоні брязкання зброї, який Кремль назвав перенесеним парадом 9 травня. Мілітаристське дійство 24 червня наважились відвідати лише президенти кількох країн СНД та Сербії. Всі члени антифашистської коаліції, лідери Європи та США проігнорували запрошення Москви. І це вкрай болючий сигнал для Путіна. Бо оці ракети, танки, літаки і бомби досі були невідмовним аргументом для схиляння Заходу до діалогу. Війна проти України теж.

"Ідеальний світ для Володимира Володимировича - це світ після Ялти, коли великі хлопці зібралися, кульку взяли і поділили між собою. Це тобі, а це мені. Тут на захід від цієї лінії все ваше, я згоден, не втручаюся, східніше - наше. До нас не лізете і на тій частині планети, яка наша, закони тільки наші і ми що хочемо, то і робимо. Він тисячу разів говорив, що він не вбачає України незалежною взагалі", - каже російський політик, президент загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леонід Гозман.

Путіну для остаточної узурпації влади лишилась маленька формальність – всенародний референдум, який має дозволити йому обиратись після 2024 року на п’ятий та шостий термін.

Цілий тиждень росіяни можуть голосувати за оновлену версію основного закону, але дільниці чомусь порожні. Можливо, й справді бояться коронавірусу, а не свого майбутнього.

Одразу після своєї легітимізації Путін хоче скликати саміт лідерів країн постійних членів ООН. Окрім Росії це США, Франція, Велика Британія та Китай. Головна тема - збереження миру на планеті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація