Від слонів в Африці до космічної станції: як подорожувати світом в умовах пандемії коронавірусу

Від слонів в Африці до космічної станції: як подорожувати світом в умовах пандемії коронавірусу

Фото: Unsplash

Багато місць у світі можна побачити, навіть не виходячи з дому.

Авіакомпанії в усьому світі посадили свої рейси. Країни закрили свої кордони і наказали всім залишатися у приміщенні. Епоха коронавірусу майже повністю обмежила наш рух, але це не має обмежувати нашу уяву.

BBC зібрало 10 можливих способів подорожувати та все одно побачити світ - через призму веб-камери.

Слони в Африці

Ця пряма трансляція триває з водопою в Парку слонів Тембе, неподалік від кордону Південної Африки з Мозамбіком. У більшості випадків навколо будуть гуляти, щонайменше, кілька слонів, і, за повідомленнями, ті слони, які тут живуть, є найбільшими в світі.

Час від часу на трансляції можна побачити леопардів, левів, носорогів і буйволів, які приходять попити води. А тих маленьких антилоп, яких ви також можете побачити, називають суні.

Таймс-сквер, Нью-Йорк

Одне із найбільш жвавих місць у світі в звичайний час, наразі серце Манхеттена похмуро мовчить, оскільки місто закрили на карантин через коронавірус. У Нью-Йорку вже зафіксували понад 100 тисяч випадків зараження.

Яскраві вивіски на Таймс-сквер тепер рекламують шоу, які ніхто не може відвідати, одяг, який ніхто не може купити, і місця, які ніхто не може відвідати.

Лапландія

Ця трансляція може претендувати на перше місце як найвіддаленіша – знімання на 360 градусів триває з глибоких снігів північної Фінляндії, за Полярним колом.

Зазвичай невелике село у лісі Кьонгес приваблювало туристів, які захоплювалися міфологією північної Фінляндії та її загадкових ельфів. Але в наші дні навіть тут більш спокійно, ніж зазвичай.

Тайський пляж

Ця трансляція рекомендується для перегляду, якщо ви хочете розслабитися, споглядаючи захопливий захід сонця щоденно.

Веб-камера розташована на відокремленому пісочному пляжі на острові Самуї, в Таїланді, де люди, мабуть, практикують соціальне дистанціювання із найбільшим задоволенням.

У цей період часу захід сонця відбувається там близько 18:30 за місцевим часом (14:30 за Києвом).

Полярне сяйво

Коронавірус може бути  найбільш агресивним прикладом природи, однак ця трансляція – приклад мирної природи.

Цей прямий ефір триває з провінції Манітоба в Канаді. Якщо ви відвідаєте його, поки там нічний час, а на небі ясно, ви побачите Полярне сяйво, коли магнітне поле нашої планети взаємодіє з зарядженими частинками від Сонця.

У цю пору руку зовсім не сезон Полярного сяйва, однак воно все ще вражає.

Венеція

Один з найкрасивіших і найбільш відвідуваних міст світу закрите на карантин. В Італії спостерігається чи не найпотужніший спалах коронавірусу, і жодна країна не повідомила про таку кількість смертей. У результаті Венеція і решта країни піддалися суворим заходам карантину на декілька  тижнів.

Зазвичай переповнені вулиці міста пусті, а каналами майже не їздять човни та традиційні гондоли. Через це екологи уже зафіксували значне поліпшення якості води.

Горили в Африці

Ця трансляція, яка триває вдень і вночі, показує горил, які роблять  те, що вміють робити найкраще. Веб-камера встановлена в центрі для горил GRACE в східній частині Демократичної Республіки Конго.

Тут живуть 300 східних рівнинних горил - близько 8% від загального числа в світі - і це не займе багато часу, щоб побачити принаймні одну на камеру. Цю трансляцію, як і ще близько 60 інших із африканських тропіків і саван та інших місць проживання диких тварин, можна побачити на сайті explore.org.

Токіо

Як і Таймс-сквер у Нью-Йорку, перехрестя Сібуя у столиці Японії зазвичай вважається одним з найбільш жвавих перехресть в світі. Зараз тут значно тихіше, але не безлюдно. І, як показує ця трансляція, люди добре тримаються на відстані одне від одного.

Норвегія на поїзді

Технічно, це не прямий ефір - це серія довгих попередньо записаних відео, з'єднаних разом, яка демонструє мальовничу подорож на поїзді між Бергеном і Осло.

Однак все стає неважливим, коли поїзд проїжджає повз фіорди, озера та засніжені ліси. Це неймовірно заспокоює.

Космос

Найбільш захопливий прямий ефір з усіх. Він йде від Міжнародної космічної станції, яка летить зі швидкістю близько 27 300 кілометрів на годину над нашими головами (і яку ви, можливо, бачили ясної ночі).

Ви зможете спостерігати схід або захід сонця приблизно кожні 45 хвилин і грати в гру "над якою країною я пролітаю?". Пряма трансляція доступна тільки тоді, коли космічна станція перебуває на зв’язку із Землею - час від часу відбувається втрата сигналу, але це трапляється не так часто.

Небезпечний відпочинок: чи варто подорожувати туди, де панує коронавірус

Небезпечний відпочинок: чи варто подорожувати туди, де панує коронавірус

Повʼязані теми:

Наступна публікація