Відкладений скандал у США: доля президентського зятя вирішуватиметься після закордонного турне Трампа

Відкладений скандал у США: доля президентського зятя вирішуватиметься після закордонного турне Трампа

Фото: Reuters

Експерти чекають повернення Трампа і Кушнера до Вашингтона.

Радник і зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер став фігурантом нового скандалу. Журналісти викрили його в тому, що він начебто вимагав у російського посла захищеної телефонної лінії для таємних переговорів із Кремлем від імені політичної команди свого родича, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ця інформація збурила Вашингтон, адже Кушнер уже фігурував у скандалі, пов'язаному з росіянами: він "забув" повідомити про свої зустрічі з послом Сергієм Кисляком та російським банкіром, чия фінансова установа знаходиться в американському санкційному списку. Про них стало відомо завдяки витокам інформації, а Білий дім підтвердив факти комунікації з росіянами, але наголосив, що вони не були важливими.

Зять Трампа вимагав у росіян захищеної лінії для переговорів із Кремлем

Зять Трампа вимагав у росіян захищеної лінії для переговорів із Кремлем

Саме зараз ані Трампа, ані Кушнера в Вашингтоні немає, бо вони здійснюють свою першу закордонну подорож. Білий дім, російське посольство в Вашингтоні та юристи Кушнера цю новину не коментують. Аналітики ж твердять, що зі звільненням Кушнера все буде не так просто, як зі звільненням генерала Флінна, якого прибрали з посади в лютому цього року за незадокументовані розмови з представниками Кремля. Тепер ідеться про члена президентської родини, тож Трамп може піти на принцип.

Як повідомлялося, радник Білого дому, зять президента США Джаред Кушнер пропонував послу Росії в США встановити прихований канал комунікацій між перехідною командою Дональда Трампа і представниками російського уряду. Про це пише The Washington Post із посиланням на відомості джерела в адміністрації США. "Джаред Кушнер і посол Росії в Вашингтоні обговорювали можливість створення секретного безпечного каналу зв'язку між перехідною командою Трампа і Кремлем, використовуючи російські дипломатичні об'єкти з очевидним наміром приховати їхні до-інавгураційні обговорення від спостереження", - пише видання.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Повʼязані теми:

Наступна публікація