Відповідь Америці: Китай зібрався підвищити мита на товари із США

Відповідь Америці: Китай зібрався підвищити мита на товари із США

Фото: Reuters

Йдеться про підвищення мит на 128 найменувань американських товарів.

Китай оголосив, що розглядає можливість підвищення мит на ряд товарів, які імпортуються з США. 

Про це повідомляє Associated Press.

Ці заходи можуть бути вжиті для того, щоб збалансувати збиток, нанесений китайським інтересам через підвищення США мит на сталь і алюміній. 

Йдеться про підвищення мит на 128 найменувань американських товарів, імпорт яких в Китай, за статистикою 2017 року, склав $ 3 млрд.

На першому етапі планується підвищити на 15% мита на імпорт з США свіжих фруктів, сухофруктів, виноградних вин, нержавіючої сталі і деякої іншої продукції, всього 120 найменувань. Її імпорт в 2017 році досяг $ 977 млн.

Китайський парламент дозволив главі країни перебувати на посаді безстроково

Китайський парламент дозволив главі країни перебувати на посаді безстроково

На другому етапі на 25% можуть зрости мита на імпорт інших 8 видів товарів, у тому числі свинини і продуктів з неї вартістю за статистикою 2017 року $ 1,992 млрд.

Нагадаємо, що вступає в силу указ президента США про введення мита на імпорт сталі і алюмінію в розмірі 25 % і 10 % відповідно.

Президент Дональд Трамп розпорядився ввести мита на імпорт китайських товарів вартістю $ 60 млрд, заявивши, що профіцит Китаю в торгових відносинах з США вийшов з-під контролю.

Нагадаємо, 8 березня Дональд Трамп офіційно оголосив, що вводить 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Ці зміни вступлять в силу через 15 днів. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду і Мексику, які разом з США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Крім цих двох держав, Трамп заявив про можливість зробити виняток для Австралії та інших країн. Рішення США про мита на сталь і алюміній жорстко критикують ЄС та Китай. Вони пообіцяли прийняти контрзаходи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація