Відрізали вуха, язики та статеві органи: у Танзанії за місяць заради чаклунства вбили 10 дітей

Відрізали вуха, язики та статеві органи: у Танзанії за місяць заради чаклунства вбили 10 дітей

Фото: Associated Press

Дітям було від 2 до 10 років.

У Танзанії протягом місяця було викрадено та вбито 10 дітей – ці злочини місцеві правоохоронці пов'язують з чаклунськими ритуалами.

Про це пише Sky News.

Залишки чотирьох дітей були знайдені в останні дні поблизу кущів. У дітей у віці від двох до десяти років були відтяті вуха, язики та статеві органи.

У Танзанії з населенням 57 мільйонів людей у деяких місцях досі існують забобони, заради яких місцеві мешканці вдаються до вбивств. Зокрема, об'єктом нападів є так звані альбіноси - люди, яким не вистачає пігменту у шкірі, очах та волоссі. Їх вбивають або відрубують кінцівки – частини тіла таких людей використовуються для чаклунства, у Танзанії вважають, що вони приносять багатство та вдачу.

"Наші попередні розслідування показали, що останні вбивства викликані забобонними переконаннями", - заявив міністр внутрішніх справ Танзанії Кангі Лугола.

Він не сказав, чи були зниклі діти альбіносами, але додав: "Ми вже визначили декого з підозрюваних, і незабаром будемо вживати заходів проти них".

Нагадаємо, на сході Індії п'ятеро чоловіків і знахар вбили жінку і чотирьох її малолітніх дітей через підозру у чаклунстві. Жінку запідозрили у практикуванні чорної магії, коли від хвороби у селі померла 12-річна дівчинка. Чоловіки звернулися до знахаря, який також звинуватив жінку, після чого усі шестеро увірвалися до будинку "підозрюваної" і забили до смерті її і дітей 4, 7 і 12 років, а також 10-місячне немовля. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація