Відсутність каяття Трампа показує, що він заподіє шкоду в майбутньому: як демократи аргументували небезпеку експрезидента

Відсутність каяття Трампа показує, що він заподіє шкоду в майбутньому: як демократи аргументували небезпеку експрезидента

Фото: Associated Press

Вони наполягали, що нападники на будівлю Конгресу діяли за вказівкою Трампа.

Звинувачення у справі щодо імпічменту завершило свою аргументацію проти колишнього президента США Дональда Трампа, закликавши Сенат засудити колишнього президента за підбурювання до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Про це пише "Інтерфакс".

Демократи використовували свій останній день аргументації, щоб довести, що нападники на будівлю Конгресу діяли за вказівкою Трампа. Вони заявляли, що поведінка експрезидента може повторитися.

" Відсутність каяття у президента Трампа показує, що він, безсумнівно, завдасть шкоди в майбутньому, якщо йому це буде дозволено. Я не боюся, що Дональд Трамп знову балотуватиметься через чотири роки. Я боюся, що він знову візьме участь у виборах і програє, тому може зробити це знову ", — заявив член Палати представників, демократ Тед Лью.

Ведучий менеджер з імпічменту Джеймі Раскін закликав сенаторів засудити Трампа, попереджаючи про історичні наслідки його виправдання.

"Якщо ви не вважаєте це серйозним злочином і проступком сьогодні, ви встановили новий жахливий стандарт для президентських проступків в Сполучених Штатах Америки", — резюмував Раскін.

Нагадаємо, що протягом тижня в цій справі триватимуть дебати. Голосування заплановане на понеділок. Щоб усунути Трампа, необхідно зібрати дві третини голосів, а значить, без згоди його однопартійців-республіканців не обійтися. І все буде залежати від того, чи погодяться проголосувати проти Трампа вони.

Читайте також:

Новини світу: в Конгресі США розпочали другий процес імпічменту Трампа

Новини світу: в Конгресі США розпочали другий процес імпічменту Трампа

Повʼязані теми:

Наступна публікація