Вихідний у понеділок: США залишаються без бюджету, робота урядових установ призупинена

Вихідний у понеділок: США залишаються без бюджету, робота урядових установ призупинена

Фото: Reuters

Демократи не можуть домовитися із республіканцями щодо сфер, на які потрібно розподілити гроші.

Сотні тисяч федеральних працівників у США не вийдуть на роботу в понеділок, 22 січня, оскільки Сенат США досі не зарадив урядовому шатдауну.

Про це повідомляє BBC.

Робота урядовців стала опівночі у п'ятницю, коли законодавці не змогли домовитися про подовження фінансування на федеральному рівні. Зусилля, спрямовані на досягнення компромісу напередодні робочого тижня, не мали успіху й в неділю. Голосування було перенесене на понеділок, що означає, що багато офісів федерального уряду залишаться закритими і сьогодні.

Демократи хочуть домовитися із президентом Дональдом Трампом щодо мігрантів у бюджетній угоді, а республіканці тим часом хочуть фінансування безпеки кордонів, в тому числі і будівництва прикордонної стіни з Мексикою, а також збільшення військових витрат.

Статую Свободи зачинили для відвідування через відсутність фінансування / Фото: Reuters

Для держпрацівників відсутність домовленості щодо бюджету означає те, що вони змушені будуть піти у неоплачувану відпустку.

Бюджет США має бути затверджений до 1 жовтня - початку федерального фінансового року. Але Конгрес часто не справлявся до цього терміну, і переговори зазвичай продовжувалися в новому році, коли фінансування подовжувалося на тимчасовій основі.

Оскільки Конгресу не вдалося домовитися про подовження, багато урядових установ були закриті. Більшість співробітників залишиться вдома в понеділок. Велика частина працівників охорони здоров'я, оборони та транспорту також не буде працювати.

Працівники сфери нацбезпеки, пошти, в'язниць, управління повітряним рухом, стаціонарного медичного обслуговування, швидка допомога, рятувальники, податківці та енергетики працюватимуть.

Рік президентства Трампа у США відзначають протестами та федеральним колапсом

Рік президентства Трампа у США відзначають протестами та федеральним колапсом

Повʼязані теми:

Наступна публікація