Виконав обіцянку: Іран захопив британський танкер у міжнародній протоці

Виконав обіцянку: Іран захопив британський танкер у міжнародній протоці

Фото: Associated Press

Напередодні Іран захоплював нафтовий танкер іншої країни.

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану повідомив, що захопив в Ормузькій протоці британський нафтовий танкер Stena Impero.

Про це повідомляє Associated Press.

Там зазначили, що танкер затримали "за порушення міжнародних водних правил" та відправили до іранського порту.

Водночас, власники танкеру зазначили, що не мають зв’язку із кораблем. На його борту перебували 23 особи.

Нагадаємо, 4 липня піхотинці Великої Британії, поліцейські й митні органи Гібралтару затримали в Гібралтарі танкер Grace 1 під панамським прапором, яким Іран, імовірно, в обхід санкцій Євросоюзу перевозив нафту до нафтопереробного заводу Баніяс у Сирії.

До цього, 20 червня з'явилася інформація про знищення на півдні Ірану американського БПЛА Global Hawk. Своєю чергою, в США заявили, що безпілотник було збито над Ормузькою протокою та він не перебував в повітряному просторі Ірану.

Зазначимо, що це відбулося на тлі інциденту в затоці Омана 13 червня. Тоді атаки зазнали танкер Front Altair норвезької компанії Frontline, а також танкер Kokuka Courageous, яким володіє японська транспортна компанія Kunihana Sangyo. В результаті атаки спалахнули пожежі, а норвезьке судно затонуло. На його борту перебували 23 людини - переважно громадяни Грузії, Росії та Філіппін. Вони, як і близько двох десятків моряків-філіппінців, які перебували на борту японського судна, були врятовані та евакуйовані. 

В Японії та Норвегії вже офіційно підтвердили, що танкери належать компаніям цих країн. Уряди Сполучених Штатів та Великої Британії вважають Іран відповідальним за напади на танкери в Оманській затоці. Перед атакою на танкери, за інформацією ЗМІ, іранські військові нібито запустили ракету по американському безпілотнику.

США ухвалили нові суворі санкції проти Ірану

США ухвалили нові суворі санкції проти Ірану

Повʼязані теми:

Наступна публікація