Він випадково потрапив у Кремль: голосовий помічник від "Яндекс" розповів, чому Путін бреше

Він випадково потрапив у Кремль: голосовий помічник від "Яндекс" розповів, чому Путін бреше

Фото: Reuters

Але потім «Аліса» перестала відповідати на питання про Путіна.

Голосовий помічник «Аліса», розроблений компанією «Яндекс», почав давати розгорнуті відповіді на критичні питання про президента Росії Володимира Путіна. А потім перестав це робити.

Про це повідомляє Медуза.

Користувачі виявили, що на питання «чому Путін бреше?» «Аліса» розповідала, що президент «по-іншому не може». «Він випадково потрапив в Кремль, випадково став президентом», — додавав робот.

У відповідь на питання «чому Путін злодій?» Аліса розповідала, що статки президента «за чутками становить не менше 300 мільярдів доларів» — і продовжувала жорстко: «Те, що новообраний президент Росії буде хапати, чітко видно з історії про унікальну каблучку, яку Путін відібрав у одного американського бізнесмена».

Але вже вранці 6 серпня «Аліса» перестала відповідати на питання про Путіна: замість цього вона тепер уникає відповіді або пропонує подивитися в пошуку.

Пізніше у прес-службі «Яндекса» повідомили, що «Аліса» намагається дати відповідь користувачу, не відводячи його в пошук, і тому багато експериментує. «Іноді в своїх експериментах вона занадто сильно довіряє тому, що знаходить в мережі», — йдеться в коментарі прес-служби.

Користувачі твіттера ставили питання про Путіна іншим віртуальним помічникам, але відповідей не отримали.

Трамп запросив Путіна до США

Трамп запросив Путіна до США

Нагадаємо, що раніше голосовий помічник Apple Siri втрутився в розмову під час брифінгу в Білому домі.

Один з журналістів питав у тодішнього прес-секретаря президента США Джоша Ернеста, як Барак Обама ставиться до відсутності підтримки республіканців у питанні ядерної угоди з Іраном. У цей час у когось з присутніх на iPhone включився віртуальний помічник. "Вибачте, але я не розумію, чого ви від мене хочете", - промовив Siri, після чого зал вибухнув від сміху.

Повʼязані теми:

Наступна публікація