Він їхав 150 км/год: очевидець розповів, як загинув винуватець розстрілу людей у Техасі

Він їхав 150 км/год: очевидець розповів, як загинув винуватець розстрілу людей у Техасі

Фото: Reuters

Нападника зупинив лише зустрічний опір.

Техаський стрілок убив 26 людей і поранив іще майже стільки ж у церкві в маленькому містечку Сазерленд Спрінгз, котру відвідувала його теща. Вбивця стріляв у парафіян, які зібралися недільного дня на службу, і жертв могло бути більше, якби не 55-річний місцевий мешканець Стівен Віллефорд, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Стівену зателефонувала донька та повідомила, що відбувається у церкві. Тоді він схопив рушницю, помчав на місце подій і відкрив вогонь у відповідь. Лише діставши спротив нападник покинув полювання на людей і почав тікати. Віллефорд зупинив випадкову машину та вирушив у погоню. "Стрілок сів у свою машину, а чоловік із рушницею підійшов до мене і сказав, що ми маємо впіймати його. Ми так і зробили", - розповів водій цього авто.

Техаські правоохоронці повідомили про смерть чоловіка, який відкрив стрілянину в церкві

Техаські правоохоронці повідомили про смерть чоловіка, який відкрив стрілянину в церкві

Перегони тривали всього кілька хвилин. "Ми просто гналися за ним. Швидкість сягала 150 кілометрів на годину. Аж раптом він втратив контроль над машиною і з’їхав у канаву", - каже свідок. Стрілка знайшли в машині мертвим – він загинув від кулі Віллефорда або вкоротив собі віку сам. Ім’я нападника Девін Патрік Келлі, це колишній військовий, якого звільнили з армії через побиття дружини і дитини та навіть засудили до року ув'язнення. Келлі приховав судимість, коли купував зброю в магазині.

Цей випадок уже здійняв нову хвилю обговорень про доцільність вільного продажу зброї в окремих штатах. Президент США Дональд Трамп висловив співчуття рідних жертв трагедії, але запевнив, що причину злочину слід шукати в іншому. "На щастя, в когось іншого теж була зброя і він відкрив вогонь у відповідь. Інакше все могло б скінчитися значно гірше. Ми маємо справу із психічними розладами", - наголосив американський лідер.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація