Виробник сумнозвісного "Бука" вигадав чергову версію катастрофи МН17

Виробник сумнозвісного "Бука" вигадав чергову версію катастрофи МН17

Виробник сумнозвісного "Бука" вигадав чергову версію катастрофи МН17 / Фото: Getty Images

За версією "Алмаз-Антея", стріляли по лайнеру українські військові. 

Російська компанія "Алмаз-Антей", яка є виробником сумнозвісних "Буків", провела так званий експеримент і заявила, що постріл по боїнгу МН17 авіакомпанії Malaysia Airlines був здійснений із українських позицій.

Про це представники компанії повідомили у вівторок, 13 жовтня, на прес-конференції,  пише російське видання Slon.

Очікується, що сьогодні Нідерланди представлять свої результати розслідування катастрофи літака. 

Авіакатастрофа Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року поблизу населеного пункту Грабове Донецької області.

Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

Українські військові, журналісти та міжнародні експерти неодноразово наводили докази, що лайнер збили бойовики "ДНР" за допомогою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який після трагедії був терміново відправлений до Ростовської області.

Одразу після катастрофи бойовики і російські ЗМІ заявили, що був збитий український транспортний літак. Коли ж стали відомі наслідки, повідомлення у соціальних мережах почали масово видаляти, а росіяни взялись звинувачувати в трагедії українських військових. Висувалось безліч версій, які спростовувались свідками, спеціалістами, фото- і відеодоказами.

1 липня 2015 року Нідерланди завершили роботу над проектом остаточного звіту про причини катастрофи, публікація якого відбудеться у першій половині жовтня цього року.

14 липня Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування падіння Boeing 777 над Донбасом. Цю ідею підтримали також Нідерланди, Україна, Австралія і Бельгія. 

У Кремлі назвали ідею винести тему про трибунал через катастрофу "Боїнга" на Генасамблею ООН, де Росія вже не матиме права вето, безперспективною і недоречною.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація