Війська Асада, яких підтримує РФ, обстріляли турецьку базу у Сирії

Війська Асада, яких підтримує РФ, обстріляли турецьку базу у Сирії

Фото: Associated Press

Турецькі військові відкрили вогонь у відповідь.

Війська режиму Башара Асада, підтримувані Росією, обстріляли з артилерії спостережний пункт збройних сил Туреччини в зоні деескалації на північному заході Сирії.

Про це повідомляє Анадолу.

"Спостережний пункт номер 9 в районі Муракамі піддався артилерійському і мінометного обстрілу. Обстріл був умисним і вівся з району Талль Базан, контрольованого прихильниками Башара Асада", - цитує агентство повідомлення міністерства оборони Туреччини.

Зазначається, що під час обстрілів була пошкоджена частина обладнання та спорядження спостережного пункту, втрат серед військовослужбовців немає. У відповідь по позиціях сил Асада завданий удар з важкого озброєння. "Питання піднято перед російською стороною. Розвиток подій уважно відстежується Анкарою", - йдеться далі в повідомленні.

Відповідно до Астанінських домовленостей, ЗС Туреччини створили спостережні пункти в 12 точках по внутрішньому периметру зони деескалації на північному заході Сирії.

Нагадаємо, від кінця квітня російські військово-повітряні сили спільно з авіацією сирійських урядових військ завдали серію ударів з повітря в Ідлібі та Хамі. Росія разом з Іраном вважається найближчим союзником сирійського президента Башара Асада. Дамаск стверджує, що метою цих атак є знищення об'єктів ісламістів. Натомість представники ООН і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) зазначають, що від бомбардувань постраждали школи та медичні заклади. У провінціях Ідліб та Хама проживають близько трьох мільйонів цивільних, зокрема й мільйон дітей.

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація