Війська Асада завдали 70 авіаударів по району із сирійською опозицією

Війська Асада завдали 70 авіаударів по району із сирійською опозицією

Фото: Reuters

У результаті бомбардування повністю знищена лікарня.

Сили режиму Башара Асада в Сирії піддали масованій атаці підконтрольні опозиції райони на півночі провінції Хомс, які входять до списку зон деескалації в Сирії. Авіація завдала 70 ударів по населених пунктах, знищена лікарня в Заферані.

Про це інформує Анадолу.

У результаті авіаударів загинуло щонайменше двоє мирних жителів, є поранені. Рано-вранці  авіація завдала 70 ударів по населеному пункту Заферан і селищам Іззеттін Макрамійє, Тилиф і Дейфул. В результаті бомбардування повністю знищена лікарня в Заферані.

Слідом за інтенсивними атаками режим Асада і його прибічники встановили контроль над передмістям Дамаску Східною Гутою.

Зараз сили режиму Асада і його прибічники намагаються встановити контроль над усією територією провінції Хомс.

Операція по захопленню північних районів провінції Хомс почалася 14 квітня, і за три дні сили режиму встановили контроль над шістьма населеними пунктами. Пізніше опозиційним угрупуванням вдалося повернути контроль над вказаними населеними пунктами.

Території на півночі провінції Хомс площею 592 квадратні кілометри, підконтрольні опозиції, знаходяться у блокаді сирійського режиму упродовж п'яти років. У регіоні мешкають 200-250 тисяч жителів.

США заявили про намір Сирії та РФ прибирати докази хіматаки у Думі

США заявили про намір Сирії та РФ прибирати докази хіматаки у Думі

Нагадаємо, команда експертів-хіміків з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) прибула до столиці Сирії Дамаска у суботу, 14 квітня, через кілька годин після ударів західної коаліції по хімічних об'єктах уряду Башара Асада. Експертам доручено провести розслідування місця ймовірної атаки 7 квітня у місті Дума, в якій, за словами лідерів західних держав, десятки людей загинули від хлору і зарину. Через цю хіматаку США, Велика Британія і Франція і завдали ударів по Сирії.

Але після приїзду місію Організації із заборони хімічної зброї не допускають до сирійського міста Дума, де сталася хімічна атака. Британські та американські представники в ОЗХЗ заявили, що Росія перешкоджає роботі місії. У Росії запевнили, що не допускали експертів до Думи через "проблеми із безпекою" і обіцяли надати їм доступ до місця ймовірної атаки у середу, 18 квітня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація