Військові дитячі табори та наукові роти. В Анапі будуть виховувати еліту російської армії

Військові дитячі табори та наукові роти. В Анапі будуть виховувати еліту російської армії

Фото: Getty Images

На території міста створять технополіс.

В російській Анапі збираються створити технополіс "Ера", в якому планується виховувати еліту російської армії.

Про це повідомляє РБК.

Макет технополісу міністр оборони РФ Сергій Шойгу представив президенту Росії Володимиру Путіну на початку цього року. Основними завданнями "Ери" стануть: розробка інноваційних технологій, скорочення термінів створення нових озброєнь, військової та спеціальної техніки, а також виховання висококваліфікованих кадрів для підприємств ВПК і військових НДІ.

На території військового технополісу створять школу-табір для обдарованих дітей. Їх будуть виховувати "в дусі патріотизму" і готувати до навчання у вишах відразу за декількома спеціальностями, які пов'язані зі зміцненням оборони країни, йдеться в концепції розвитку "Ери".

До технополіса також будуть залучати молодих вчених, аспірантів, фахівців підприємств оборонно-промислового комплексу, курсантів та студентів. Це необхідно для "збереження і нарощування наукового потенціалу наукових і освітніх організацій Росії і Міністерства оборони, а також підприємств ОПК", зазначено в документі.

Зокрема, на базі "Ери" створять чотири зведені наукові роти. Вони будуть мати у своєму складі два наукові взводи кожна. "Студенти випускних курсів, які виявили бажання пройти службу за призовом у науковій роті, можуть проводити на базі технополісу наукові дослідження з пріоритетних тем дипломних робіт та магістерських дисертацій, погоджених освітніми організаціями та експертами технополісу", - йдеться в концепції.

Технополіс буде організований за кластерним принципом. Планується, що їх буде три: науково-дослідний (призначений для досліджень, лабораторних експериментів та імітаційного моделювання), науково-освітній (буде формувати необхідні для виконання наукових досліджень компетенції в аспірантів, курсантів і студентів) і науково-виробничий (буде відповідати за створення прототипів зразків військової та спеціальної техніки).

Вся діяльність "Ери" здійснюватиметься за двома напрямами: "Наука і освіта" (науково-дослідний та науково-освітній кластери) і "Передові технології та інновації" (науково-виробничий кластер).

Раніше Путін під час послання до Федеральних зборів заявив про наявність у РФ гіперзвукової зброї. Також він сказав, що Росія зробила технологічний прорив, створивши ядерний ракетний комплекс для нейтралізації загроз військового потенціалу США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація