Військові США заперечили причетність до нових авіаударів в Іраку минулої доби

Військові США заперечили причетність до нових авіаударів в Іраку минулої доби

Військові США заперечили причетність до нових авіаударів в Іраку минулої доби

Фото: twitter.com/QalaatAlMudiq

У коаліції заявили, що не проводили операцій

Речник Збройних Сил Сполучених Штатів Америки Майлз Каггінз заявив, що коаліція не завдавала авіаудару на півночі Багдада, через який загинули шість людей.

Про це він написав у Twitter.

«Коаліція не проводила авіаударів поблизу району Таджі (північ Багдада) останніми днями», – зазначив Каггінз. 

Нагадаємо, що на півночі Багдада з повітря був атакований кортеж автомобілів, повідомляє телеканал Al Arabiya. За даними телеканалу, в результаті атаки загинули щонайменше шестеро людей, троє важко поранені. Водночас телеканал Alsumaria з посиланням на власне джерело в службі безпеки повідомляє, що удар був нанесений збройними силами США, його метою був один з командирів ополчення. 

А уночі проти 3 січня США влаштували ракетний обстріл неподалік Міжнародного аеропорту Багдаду - внаслідок нього, зокрема, був убитий командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані. 

Після цієї події ситуація на Близькому Сході різко спалахнула: в Ірані обіцяють помститися США, влада Іраку засудила операцію американців, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку. Критикують операцію і в США - спікерка Палати представників Конгресу США назвала ракетний удар "невиправданим та провокативним". 

Своєю чергою державний секретар США Майк Помпео заявив, що ліквідація іранського генерала зірвала його "неминучу" атаку і врятувала життя американців. "Ризик нічого не робити був величезний", - заявив він. Трамп же звинуватив Сулеймані у тисячах смертей і сказав, що його ненавиділи навіть в самому Ірані.

Сулеймані називали одним із найвпливовіших осіб на Близькому Сході. ТСН.ua розповідає, хто він такий, чому його вбивство викликало такий резонанс у світі і як тепер може спалахнути чергова гаряча війну на Близькому Сході.

США знищили одного з найвпливовіших генералів Ірану Касема Сулеймані

США знищили одного з найвпливовіших генералів Ірану Касема Сулеймані

Повʼязані теми:

Наступна публікація