Влада Каліфорнії шукає 100 зниклих безвісти через пожежі в Каліфорнії

Влада Каліфорнії шукає 100 зниклих безвісти через пожежі в Каліфорнії

Фото: Reuters

Трамп відправив на пожежі профільних міністрів

Близько сотні людей, у тому числі, похилого віку, опинилися в офіційних списках зниклих безвісти від масштабних пожеж, що охопили американський штат Каліфорнія протягом останніх днів.

Про це повідомиляє Associated Press.

"Місцеві органи влади, які проводять пошуки серед обгорілих руїн від найбільш смертоносної стихійної пожежі в Каліфорнії, оприлюднили імена приблизно 100 осіб, які досі вважаються зниклими безвісти, у тому числі 80-ти та 90-річних", - зауважує видання.

Тим часом, загальна кількість загиблих від великого вогню, у середу зросла до 51-ї особи. Щонайменше, 48 тіл були знайдені в Північній Каліфорнії, ще троє – на півдні штату.

Така кількість загиблих і зниклих безвісти пояснюється стрімким поширенням великого вогню, чому сприяли різкі пориви вітрів та засушлива погода.

У Каліфорнії зросла кількість загиблих внаслідок лісових пожеж

У Каліфорнії зросла кількість загиблих внаслідок лісових пожеж

Також Дональд Трамп повідомив, що в середу провів брифінг з високопоставленими керівниками профільних урядових структур, яких відправив для координації реагування на стихійні пожежі в Каліфорнії.

Про це глава Білого дому написав на офіційній сторінці в мережі Twitter.

"Щойно провів брифінг з керівником Федерального агентства з надзвичайних ситуацій Броком Лонгом і міністром внутрішніх справ Райаном Зінке, які перебувають зараз у Каліфорнії", - повідомив президент США. 

При цьому, глава Білого дому висловив велику вдячність пожежним, рятівникам та представникам агентства з надзвичайних ситуацій "за неймовірну роботу", яку вони роблять у протистоянні стихійним пожежам у Каліфорнії.

"Наша країна цінує ваш героїзм, мужність і дух. Бог благословить вас усіх!",- зазначив Трамп.

Повʼязані теми:

Наступна публікація