Влада Сирії співпрацює з ІД - Sky News

Влада Сирії співпрацює з ІД - Sky News

Фото: Reuters

Повернення Пальміри стало результатом низки домовленостей.

Влада Сирії співпрацює з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", при цьому древнє місто Пальміра було звільнене в результаті змови з ісламістами.

З таким твердженням виступив британський телеканал Sky News, у розпорядженні якого виявилися нібито секретні документи ІД.

У розслідуванні Sky News наводяться листи, які нібито отримані від перебіжчиків з "Ісламської держави". В одному з документів йдеться про відвід терористами від Пальміри важкої артилерії і зенітних кулеметів.

Телеканал стверджує, що Дамаск протягом багатьох років обмінює у ІД нафту на добрива, а також евакуює за угодою з терористами населення з ряду районів, що знаходяться під їх контролем, перед наступом сирійської армії. Достовірність листів не підтверджена, однак попередні подібні матеріали, як наголошується, виявлялися справжніми.

Перебіжчики і цивільні особи в інтерв'ю Sky News заявили про "широке співробітництво сторін конфлікту, в тому числі влади Сирії і Іраку.

Нагадаємо, що 14 березня, президент Росії Володимир Путін наказав з 15 березня почати виведення російських військ з Сирії. За його словами, участь РФ в організації мирного процесу в Сирії повинна бути інтенсифікована.

20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. 26 лютого Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб усі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламської держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" - не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Катастрофічна ситуація у сирійському місті Алеппо

Катастрофічна ситуація у сирійському місті Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація